Ruralcat
RuralCat
  • Segueix-nos a:
  • Segueix-nos a Instagram
  • Segueix-nos a Twitter
  • Segueix-nos a Facebook
  • Segueix-nos a Youtube
  • Envia a un amic
  • Imprimeix
  • Inici
    • Inici
    • Xarxa-i.CAT
    • Oficina de Fertilització
    • El Planter. Joves al camp
    • Sanitat Vegetal
    • Oficina del Regant
    • Oficina de l'Oli
    • Campus Empresarial
    • Suport a la Indústria Agroalimentària
    • Agricultura de Precisió
    • Oficina del mar
    • Taules Sectorials
    • Oficina Assessorament
    • Bioeconomia
    • Horta
    • Extensius.cat
    • Fruit.Net
    • Horta.net
  • Informació
    • Informació
    • Notícies
    • Agenda
    • Butlletí
    • Dossiers tècnics
    • Articles tècnics
    • Fitxes Tècniques
    • Entrevistes
    • Reportatges
    • Infografies
    • Premis
    • Projectes Europeus
    • Vídeos
  • Formació i Transferència
  • Eines i Serveis
    • Eines i Serveis
    • Eines
    • Serveis
  • Qui som?
    • Qui som?
    • Benvinguda/welcome
    • Preguntes freqüents
    • Usuaris registrats
    • Contacta'ns
  • Subscripcions
  • Accedeix
Ruralcat
  • Segueix-nos a:
  • Segueix-nos a Instagram
  • Segueix-nos a Twitter
  • Segueix-nos a Facebook
  • Segueix-nos a Youtube
  • Envia a un amic
  • Imprimeix
Ruralcat"
Salta al contigut
  • Inici/
  • Suport a la Indústria Agroalimentària/
  • Notícies/
Logo Oficina Virtual Suport a la Indústria Agroalimentària
  • Tràmits
  • Ajuts
  • Normativa
  • Llotges/Observatoris
  • Importar/Exportar
  • Contacta’ns
Les eleccions tindran lloc el proper dimarts 4 de juny
El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) convoca eleccions a la Junta Rectora
22/05/2019
Arriba la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ del 3 al 7 de juny
20/05/2019
El Reial Decret 1801/2008, de 3 de novembre defineix les toleràncies en el contingut dels productes envasats i els errors màxims permesos
Constantí acollirà la presentació de la Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol del contingut efectiu dels aliments envasats
15/05/2019
Les exportacions agroalimentàries catalanes suposen un 13% del total d’exportacions al Regne Unit
Prodeca informarà a les empreses agroalimentàries sobre el BREXIT
15/05/2019
La dotació del premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros
Es convoca el Premi al millor jove artesà alimentari innovador de 2019
13/05/2019
El premi vol donar suport a un nombre creixent d’startups de la indústria agroalimentària
L’EIT Food Innovation Prize Competition 2019 premia els nous emprenedors del sector agroalimentari
09/05/2019
Els ajuts van destinats als sectors de conreus herbacis extensius, horticultura, fructicultura, vinya, producció de llet, avicultura, porcí o elaboració d'aliments per a consum humà
Agricultura convoca els ajuts per fomentar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica per al 2019
08/05/2019
Sensor NIR i aplicació mòbil (font: IRTA)
L’IRTA dóna a conèixer el sistema ‘NIR Low Cost’ com a solució eficient per a determinar paràmetres crítics de qualitat i seguretat alimentària
08/05/2019
L’objectiu d’aquesta jornada és establir unes línies per la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat
Es presenta la ‘Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les pimes agroalimentàries’
01/05/2019
Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat més de 1.000 diplomes
El Departament d’Agricultura atorga el Diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a 36 persones
29/04/2019
Roller crimper de Soldo Macchine Agricole (autor: Alejandro Pérez-Ferrer)
Publicats els resultats del projecte sobre l’eficàcia de la gestió de cobertes vegetals amb roller crimper sobre flora arvense
23/04/2019
Finca de noguer en conversió a maneig ecològic. Es pot veure la conservació de la coberta vegetal a les línies de cultiu (foto: Josep Rost)
Publicada la fitxa amb els resultats del projecte de recerca sobre l’efecte de conversió d'una finca de noguera de fruita a ecològic
17/04/2019
Laboratori de l'INCAVI (font: DARP)
Els laboratoris de l'INCAVI renoven l’acreditació ENAC ampliant els paràmetres d’anàlisis de sucres en vins
12/04/2019
Cartell del programa
El Meat Business Forum reuneix la indústria càrnia mundial a l’Hospitalet de Llobregat
09/04/2019
L’acte volia posar en contacte empreses del sector agroalimentari i grups de recerca
Jornada sobre oportunitats per a la participació catalana en projectes europeus en l’àmbit de la indústria agroalimentària
04/04/2019
La superfície dedicada als fruiters ha crescut enguany un 28,84%
El sector ecològic català manté una tendència a l’alça i supera les 200.000 hectàrees
02/04/2019
El processament per altes pressions és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària
L’IRTA organitza dues sessions demostratives de processament d’aliments per altes pressions
22/03/2019
El document vol facilitar als agents de la cadena alimentària l’aplicació de la normativa que regula aquest sector
El DARP publica les fitxes informatives sobre l’etiquetatge i qualitat de les fruites i hortalisses
19/03/2019
El projecte pretén crear nous mercats per a productes alimentaris de qualitat
CREDA-IRTA-UPC participa en el projecte STRENGHT2FOOD per reforçar la sostenibilitat alimentària europea a través de la qualitat
04/03/2019
Moment de la jornada
El seminari “Packaging en el sector de fruita dolça” exposa els principals reptes relacionats amb la sostenibilitat dels envasos
04/03/2019
El “Catàleg de llavors de tomàquet en accés obert” presenta 33 varietats del tipus varietal Penjar
La fundació Miquel Agustí publica el “Catàleg de llavors de tomàquet en accés obert” i la “Guia de multiplicació de varietats tradicionals de tomàquet”
28/02/2019
Flor del tomàquet
Dossier Tècnic nº 94: “El tomàquet de Penjar”
27/02/2019
A Catalunya hi ha 221 empreses dedicades a la fabricació de productes lactis
Agricultura actualitza els mapes amb la distribució territorial de les indústries agràries i alimentàries de Catalunya per sectors i les dades del visor interactiu
26/02/2019
Al 2018 es van produir 10.709,67 tones de bolets comercials
La producció de bolets a Catalunya va assolir 167 kg/ha al 2018, sent una de les més productives dels últims anys
22/02/2019
Logo del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya
Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya
21/02/2019
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol (font: DARP)
Agricultura posa en marxa el Pla d'arrencades de fruita de pinyol pel 2019-2020 amb un import de 10M€
20/02/2019
L'objectiu ha estat incrementar la producció de tòfona negra en plantacions establertes a Catalunya mitjançant l’aplicació de soques de rizobactèries seleccionades i de substàncies orgàniques
L’empresa Micologia Forestal & Aplicada (Micofora) millora la productivitat de plantacions joves de tòfona negra mitjançant el maneig microbiòlic
18/02/2019
Amb el lema #VitaminaEbre, la campanya anima a fer-se fotos amb una mandarina o una taronja
Agricultura impulsa un pla de suport als cítrics de l’Ebre
15/02/2019
Meritxell Jardí, cofundadora i directora de biodiversitat a Kensho, és enginyera agrònoma, ha treballat per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i actualment treballa com a Directora Tècnica en projectes de regadiu i biodiversitat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre. Humbert Contí, cofundador i CEO de Kensho, és enginyer civil i llicenciat en Medi Ambient amb màster d’operacions i innovació per ESADE. Ha treballat com a consultor d’innovació i operacions a varis indrets de Catalunya, Florida i Nova York. A més, es va formar al Japó com a especialista en sake i, al Basque Culinary Center i diverses escoles de macrobiòtica en aliments fermentats.
Humbert Contí i Meritxell Jardí  “Kensho sake és el resultat d’aplicar els coneixements en innovació al món de l’arròs”
14/02/2019
Les jornades volen afavorir la professionalització i competitivitat de les empreses de productes agroalimentaris de proximitat
El projecte Tr3s local inicia les activitats de suport a les empreses que fan venda de proximitat
11/02/2019
El projecte ha treballat amb vedell frisó alimentat amb alts nivells de concentrat en la fase final de l’engreix
Un projecte liderat per bonÀrea Agrupa permet reduir un 10% l'excreció de nitrogen al medi ambient en vedells d'engreix
11/02/2019
La consellera Teresa Jordà durant l'acte de signatura (font: DARP)
L’IRTA, Fruit Future i Plan & Food Research impulsen la comercialització de noves varietats de poma i pera adaptades a climes càlids
07/02/2019
La tòfona negra és la de major valor comercial situant-se en els prop de 400 €/kg al 2017 a Catalunya
El DARP publica la fitxa tècnica “La tòfona, un recurs econòmic en creixement”
05/02/2019
Imatge dels guanyadors i finalistes dels PITA 2017, 2018 i del Premi Ruralapps 2018
La consellera Teresa Jordà lliura els premis PITA i Ruralapps en un acte a Girona
31/01/2019
Moment de la jornada (font: DARP)
Agricultura presenta tres projectes per potenciar l'alimentació ecològica a les Terres de l'Ebre
30/01/2019
Francesc Ribas, amb una tradició agrícola de quatre generacions de pagesos, s’especialitza en el cultiu de tomàquet treballant a l’empresa familiar. Al 2016 crea Can Puxic, un projecte que permet oferir tomàquet premium de proximitat, a Premià de Dalt, durant tot l’any.
Francesc Ribas  “El Model 365 és un procés de treball integral per al cultiu sostenible, eficient i responsable de tomàquet de proximitat i qualitat durant tot l’any”
29/01/2019
La tòfona negra ha estat durant tres dies la protagonista d’aquest congrés que ha tingut lloc a Vic del 25 al 27 de gener
El Departament d'Agricultura presenta un pla d'acció per desenvolupar el sector tofoner a Catalunya
28/01/2019
El pla es contempla sobre el presseguer, nectarina i paraguaià
El Departament d'Agricultura rep 600 peticions de fructicultors interessats en el Pla d'arrencada de fruiters de pinyol
22/01/2019
El control oficial verifica les garanties d’autenticitat, integritat, conformitat i qualitat dels aliments que es comercialitzen
Aprovat el Pla general d’inspecció de qualitat i lluita contra el frau alimentari de Catalunya per al 2019
22/01/2019
Els preus de referència es publicaran setmanalment a la pàgina web del DARP
Agricultura publica els preus de referència de poma i pera de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya
15/01/2019
El Congrés es celebrarà a l'edifici El Sucre de Vic
Trufforum convertirà Vic en la capital mundial de la tòfona negra
15/01/2019
Els ajuts cobreixen tots els estadis de desenvolupament empresarial
L’ICO convoca sis línies de crèdit per finançar a emprenedors i empreses i ajuts per a la internacionalització
15/01/2019
Les principals fires i salons del sector agroalimentari i rural al món durant el 2019
11/01/2019
Arada de pales per a les labors del sòl a les parcel·les experimentals (Autor: Alejandro Pérez)
La PAE publica els resultats del projecte de recerca sobre la llaurada mínima, la fertilització i els adobs verds en cultius herbacis extensius ecològics de secà
10/01/2019
Les principals fires del sector agroalimentari i rural a Espanya durant el 2019
10/01/2019
Les principals fires del sector agroalimentari i rural a Catalunya durant el 2019
08/01/2019
La dotació del premi és de 6.000 euros i una nominació de 2.000 euros
Les empreses Verdcamp Fruits i Kensho Sake i el jove empresari agrari Francesc Ribas (Can Puxic), guanyadors del premi PITA 2018
20/12/2018
Pere Frigola va ser administrador de Mas Saulot, és soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona
Pere Frigola  “Fomentem la col·laboració entre les nostres empreses en la producció, la comercialització i la innovació”
20/12/2018
Jose Miquel Canut regenta el Forn Codina, és Mestre Artesà Alimentari des del 2011 i delegat comarcal del Gremi de Forners.
Josep Miquel Canut  “Com a petits artesans que som, fem la feina amb les mans però també amb el cor”
06/12/2018
El projecte ha permès obtenir a petita escala nous formats de productes lipídics de consistència més sòlida
Subcarn Echevarria ha implementat un projecte de millora dels productes lipídics finals destinats a la ramaderia de proximitat
03/12/2018
Pàgina 5 de 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Articles per pàgina
  • 5
  • 10
  • 20
  • 30
  • 50
  • 75
S'estan mostrant 201 - 250 de 1.082 resultats.
  • ← Primer
  • Anterior
  • Següent
  • Últim →
Avís legal | Accessibilitat | Col.laboradors i portals associats | RSS | Copyright 2002-2023
FEADER     Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural