Documentació de jornades tècniques PATT 2020

A través de cadascun dels àmbits següents pot consultar el programa i la documentació que es disposa de les jornades tècniques realitzades en el marc del PATT 2020:



Índex de temàtiques:



Agroturisme i desenvolupament rural

Nova ruralitat, joves i desenvolupament dels pobles - Programa de la jornada
Lloc i data: Paüls, 07/03/2020
Desenvolupament rural a l’Ebre: especificitats, polítiques i elements d’oportunitat - Sr. Josep Maria Piñol
Reinventar-se en temps de crisi. Lideratge en femení - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/05/2020
Reinventar-se en temps de crisi. Lideratge en femení - Sra. Inmaculada Vázquez
Control de la legionel·losi en establiments de turisme rural - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 11/06/2020
Què és la legionel·losi? Marc normatiu i competencial - Sra. Carme Carreño
Requisits sanitaris. Aigua de consum humà (ACH) - Sra. Pilar Pina
Requisits sanitaris. Aigua calenta sanitària (ACS) - Sra. Pilar Pina
Requisits sanitaris. Piscines i banyeres d’hidromassatge - Sra. Pilar Gomà
Requisits sanitaris. Reg per aspersió - Sra. Pilar Gomà
Document de preguntes i respostes - Sra. Pilar Gomà
BCN Smart Rural. Els espais test agraris: els nous dispositius de relleu agrari - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/10/2020
Presentació - Sra. Roser Bombardó
Una mirada integral al relleu agrari: acompanyament i suport en el camí a la incorporació - Dra. Neus Monllor
Espais test agraris. Què són i la implantació al territori català. Oportunitats i reptes de futur - Sra. Laura Megias
Banc de Terres - Sr. Pere Navarro
Com crear vincles entre restauradors i productors locals de l’Urgell - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/11/2020
Com crear vincles entre restauradors i productors locals de l’Urgell - Sr. Sergi de Meià
Biohabitabilitat agroecològica - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 11/11/2020
Què és la biohabitabilitat? - Sra. Montserrat Fusano
Incidència de les radiacions i energies de la terra en el desenvolupament, la salut i la productivitat de les plantes - Sr. Mariano Bueno
Accés a la terra i relleu generacional - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 12/11/2020
Reptes, obstacles i oportunitats. Estat de la qüestió: estudis i objectius. Maneres d’accedir a la terra: casos emergents. Eines que es despleguen a Catalunya - Sra. Anna Roca
Iniciatives transformadores a la Catalunya Central: innovació, coworking i cooperativisme - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Cupons d’Innovació BCN Smart Rural: una línia d’ajuts pionera per microempreses agroalimentàries - Sr. Eloi Guinjoan
La comunitat CO Rural i els espais de coworking, iniciatives en xarxa per avançar - Sra. Cèlia Clotes
Agricultura social com a innovació social per al foment de l’emprenedoria cooperativa - Sra. Gemma Estany
Talent jove rural - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Introducció sobre recursos al territori del Lluçanè - Sra. Vanessa Martín
Contractació juvenil - Consorci del Lluçanès


Tornar a l'índex




Alimentació͵ sanitat i benestar animal

Mètode OBSALIM: avaluació del racionament en remugants - Programa de la jornada
Lloc i data: Manresa, 04/02/2020
Fonaments teòrics del mètode i principis d’alimentació (Totes les ponències en un pdf) - Sr. Xan Pouliquen
Benestar animal: Protocol Welfare Quality i IAWS - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/04/2020
Esquemes de certificació animal. Sistema de gestió i traçabilitat - Sra. Otilia Marsinyac
Benestar animal: protocol Welfare Quality i IAWS. Auditoria - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 20/04/2020
Metodologia i cas pràctic d'una auditoria PROTOCOL WELFARE QUALITY® en porcí i pollastres - Sra. Otilia Marsinyac
Esquema de certificació en benestar animal Welfair en explotacions porcines - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/04/2020
Esquema de certificació en benestar animal WelfairTM. Aplicació en explotacions porcines - Sr. Quim Pallisera
Gestió de l’explotació ramadera davant el Covid-19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/05/2020
La pandèmia del Covid-19 derivades en l’àmbit veterinari - Sr. Joaquim Segalés
Mesures de protecció. Sectors annexes - Sr. José Ángel Higuera
Bones pràctiques ramaderes per a fer front als reptes de futur en el sector porcí - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Resultats de bones pràctiques en salut, benestar, qualitat i ramaderia de precisió en porcí - Sra. Emma Fàbrega
Exemples de Bones pràctiques ramaderes de Catalunya guardonades: Degree2act i el Drysist. - Sr. Roger Galofré
Bioseguretat en boví de llet - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/11/2020
Bioseguretat en boví de llet - Sr. Eduardo Yus
Aplicació de mesures de bioseguretat en Galicia i Catalunya - Sr. Francisco Javier Diéguez
Actitud i percepció sobre bioseguretat - Sr. Sebastian Jesús Moya
Utilitat de l’anàlisi de risc per a prioritzar mesures - Sr. Alberto Allepuz
Ús dels geolocalitzadors per a la millora del maneig de bestiar en extensiu - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/12/2020
Monitorització de l’activitat animal mitjançant GPS - Sr. Raul Bodas
Optimitza el teu temps, estalvia i guanya en tranquilitat. - Sr. Javier Vitoria
Experiència pràctica de gestió al pirineu de Navarra amb GPS - Sr. Miguel Elosegui
Com controlar el teu bestiar amb geolocalitzadors - Sr. Ruben Blanco
Utilitats presents i futures dels sistemes de posicionament del bestiar per a la gestió del pasturatge i el territori - Sr. Francisco Maroto
Seguiment de la ramaderia extensiva al Parc Nacional amb tecnologia GPS - Sra. Alba Jordana


Tornar a l'índex




Apicultura

Preparació d'aliments per a les abelles - Programa de la jornada
Lloc i data: Constantí, 23/01/2020
Preparació d'aliments per a les abelles (Totes les ponències) - Sra. Fina Godell Galindo
L'apicultura ecològica, què ens aporta? - Programa de la jornada
Lloc i data: Prat de Llobregat, 02/03/2020
Què ens aporta l’apicultura ecològica al camp i al jardí - Sr. Jaume Cambra
Alimentació òptima de les abelles - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/10/2020
Nutrició abelles - Sr. Jaume cambre
Patologies abelles - Sr. Rafael Blanc
Com valoritzar la mel de collita pròpia - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/11/2020
Valoritzar la mel de collita pròpia - Sr. Urbano González


Tornar a l'índex




Arròs

El mètode Herody aplicat al conreu de l'arròs - Programa de la jornada
Lloc i data: Pals, 04/03/2020
Els principis generals del mètode Herody i la seva aplicació al conreu de l’arròs - Sr. Jean-Pierre Scherer
El diagnòstic dels sòls inundables on es conrea l’arròs i les pràctiques culturals per millorar la fertilitat del sòl - Sr. Jean-Pierre Scherer
Estratègies de reg i control de les males herbes en arròs - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/11/2020
Sistemes de reg per degoteig en arròs. Casos i materials - Sr. Bernat Busquets
Resultats dels assajos en arròs a Pals - Sr. Gerard Arbat
Sanitat vegetal en arròs - Sr. Arnau Palahí
Producció d’arròs ecològic. El repte del desherbatge - Sr. Albert Grassot
Els temporals i el retrocés del Delta de l’Ebre com afecten en els camps d’arròs - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/12/2020
Un any deprés del Glòria: on som i cap a on anem - Sr. Rafael Sanchez


Tornar a l'índex




Avicultura

Climatització en naus avícoles - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/06/2020
Bases teòriques i gestió de la climatització en naus avícoles - Sr. Marcel Call
Introducció a l’avicultura ecològica - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/07/2020
Introducció a l'avicultura ecològica - Sra. Sílvia Carné Siles
Avicultura de posta i horticultura. Conceptes bàsics i possibles sinergies entre explotacions - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 27/11/2020
Normativa ecològica en avicultura de posta. Producció. Diferències en la producció entre raça híbrida i autòctona, durada de les gallines a l’explotació, etc. Instal·lacions necessàries per a edificis, interiors, etc. Alimentació. Necessitats segons - Sra. Aida Carbonell


Tornar a l'índex




Bioeconomia͵ medi ambient i canvi climatic

IX Jornades tècniques de Preixana. Canvi climàtic i modernització - Programa de la jornada
Lloc i data: Preixana, 03/02/2020
Estudi de la modernització dels Canals d’Urgell - Sr. Xavier Guixà
Que és la concentració parcel·laria de caràcter privat? - Sr. Celestí Franch
El repte del canvi climàtic en la nostra agricultura - Sr. Francesc Reguant
Infraestructures de prevenció contra incendis: revisió històrica i utilitat actual - Programa de la jornada
Lloc i data: Tordera, 21/02/2020
Infraestructures de prevenció contra incendis: revisió històrica - Sra. Etel Arilla
Presentació taula rodona: integració de les infraestructures en la gestió forestal - Sr. Martí Rosell
Eines biològiques per fer front al canvi climàtic i millorar l'expressió del terroir en l'elaboració de vi - Programa de la jornada
Lloc i data: Vilafranca del Penedès, 20/03/2020
pH i acidesa en el vi: un problema davant el canvi climàtic? Solucions microbiològiques - Sra. Anna Puig
Aplicació de llevats no-Saccharomyces per incrementar l’acidesa - Sra. Gemma Roca
Modelització climàtica per a la gestió eficient dels projectes agraris en clau de custòdia - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/07/2020
La custòdia del territori - Sra. Clara Blasco
Introducció a la modelització climàtica. Casos pràctics en la planificació de finques agràries en clau de clima - Sr. Jordi Puig
Ramaderia i escalfament global - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/07/2020
El paper de la normativa d’ordenació en la gestió mediambiental de les granges - Sr. Pablo Bernardos
Prevenció de les emissions de gasos durant la gestió de les dejeccions ramaderes a la granja - Sr. Francesc Prenafeta
Millor gestió del sòl amb el compostatge - Sr. Josep Ramon Sainz de la Maza
Farratgem: les barreges farratgeres augmenten la productivitat i milloren el medi ambient - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/09/2020
Introducció: la importància dels cultius farratgers i avantatges de la diversitat i les barreges farratgeres Cas d’estudi: experiment a llarg termini sobre la capacitat de mitigació del canvi climàtic de barreges farratgeres al Pla de Riart - Sres. Mercedes Ibáñez i Maria Teresa Sebastià
Gestió eficient de les dejeccions ramaderes per una major sostenibilitat i mitigació del canvi climàtic - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/12/2020
Dejeccions ramaderes, millora de la qualitat del sòl i magatzematge de carboni en els sòls agrícoles - Francesc Domingo
Efectes positius de la fertilització amb dejeccions en la producció i qualitat dels cultius extensius - Elena Gonzalez
Tecnologia per augmentar l’eficiència en les aplicacions i disminuir les emissions a l’atmosfera - Joan Parera
Com els tractaments canvien les característiques dels efluents - August Bonmati
Reducció de les emissions en l’emmagatzematge i tractament de dejeccions ramaderes - August Bonmatí


Tornar a l'índex




Boví de carn

XXII Jornada tècnica de Boví de Carn d'Alcarràs - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 22/10/2020
PAC 2022-2027 Sector Boví (I) - Sra. Matilde Moro
PAC 2022-2027 Sector Boví (II) - Sra. Esperanza Orellana
PAC 2022-2027 Sector Boví (III) - sr. Oriol Anson


Tornar a l'índex




Boví de llet

Tecnologia d'elaboració de formatge de pasta blava - Programa de la jornada
Lloc i data: Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, 12/03/2020
Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta blava - Sra. Paula Fonollà
La Neospora: diagnòstic i prevalença en explotacions de boví de llet de Catalunya - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/06/2020
La Neospora: diagnòstic i prevalença en explotacions de boví de llet de Catalunya - Sra. Mercè Lázaro i Sra. Anna Jubert
Estratègies per augmentar la sostenibilitat dels sistemes agroramaders - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/12/2020
Millora de l’eficiència del nitrogen en granges de boví de llet utilitzant un sistema d’alimentació de precisió - Sra. Marta Terré
Avaluació d - Sra. Belén Fernández
Estratègies de fertilització de cultius farratgers. Adaptació als canvis en les característiques dels fertilitzants orgànics - Sr. Francesc Domingo
Indicadors ambientals emprats en l’avaluació de noves tecnologies - Sra. Assumpció Anton
ACV Socials: principis e indicadores - Sra. Edilene Pereira
NTF Nutri2Cycle. Tecnologies para la recuperació de nutrients - Sr. August Bonmatí
Percepció de les innovacions per part de sector. Instruccions per completar l - Sr. Zein Kallas


Tornar a l'índex




Cereals d'estiu

Contaminació per micotoxines en blat de moro - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/09/2020
La producció de pinso per a l’alimentació del porcí, davant el repte de la contaminació en micotoxines del blat de moro - Sr. Xavier Solanes
Els principals fongs productors de micotoxines en blat de moro a camp - Sra. Roser Sayeras
Tolerància de les varietats de blat de moro a la contaminació per fumonisines - Sr. Joan Serra
Pràctiques culturals que permeten disminuir el contingut en micotoxines de les produccions de blat de moro - Sra. Marta da Silva


Tornar a l'índex




Cereals d'hivern

II Jornada del G.O. DURCAT: impuls del blat dur a Catalunya - Programa de la jornada
Lloc i data: Almacelles, 05/03/2020
Grup Operatiu DURCAT: És viable el cultiu de blat dur a Catalunya? - Sra. Conxita Royo
Maneig del cultiu del blat dur; determinació de la dosi de reg mitjançant teledetecció - Sr. Josep Anton Betbesé i Sr. David Gómez
Grup Operatiu DURCAT. Resultats de la campanya 2019 - Sra. Conxita Royo
III Jornada del GO DURCAT: impuls del blat dur a Catalunya - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/05/2020
Quantificació ambiental de la producció de blat dur a Catalunya - Sra. Assumpció Antón
Necessitats de reg i fertilització del blat dur - Sr. Josep Rufat
Teledetecció aplicada a la monitorització de cultius - Sr. David Gómez
Maneig del reg i fertilització del blat dur mitjançant teledetecció - Sr. Joaquim Bellvert
Fertilització del blat dur - Sr. Josep Anton Betbesé
Producció de cereals d'hivern en ecològic - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 20/05/2020
Aptitud de les varietats de blat tou pel cultiu en el sistema de producció ecològic - Sr. Joan Serra
Varietats d’ordi per la fabricació de pinso en producció ecològica - Sra. Roser Sayeras
El cultiu associat de blat tou i lleguminoses per l’increment del contingut en proteïna del gra - Sr. Jordi Doltra
La fertilització amb dejeccions ramaderes en els cereals d’hivern en el sistema de producció ecològic - Sr. Francesc Domingo
RECOMEX. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/09/2020
Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern - Josep M. Llenes, Miquel Badosa, Roser Sayeras, Joan Serra, Francesc Domingo, Joan Fañé, Jordi Doltra, Marta da Silva, Dolors Villegas, Josep Anton Betbesé, Josep M. Montull i Cristina Trujillo
Assaig de varietats i cobertores. Fongs i adobat en primaveres plujoses - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/09/2020
Assaig de blats per panificació 2019-20 - Sr. Joan Puiggrós i Sr. Albert Domingo
Control de fongs en primaveres plujoses - Sr. Jaume Almacellas
Maneig de cobertores en primaveres plujoses - Sra. Elena Puigpinós


Tornar a l'índex




Citricultura

XXVII Jornades citrícoles d'Alcanar - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/11/2020
Agricultura sostenible per alimentar a la humanitat. Què hi podem fer des de les Terres de l’Ebre - Sr. Joan Girona
Jornades citrícoles: Pla d'Acció del cotonet - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/11/2020
Identificació i Pla d’Acció del cotonet Delottococcus aberiae en cítrics - Sr. Joan Porta
Jornades citrícoles: fertilització - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Què necessito saber de la normativa per fertilitzar els meus cultius? - Sr. Toni Ferrer
Llibre de Gestió de Fertilitzants (LGF) i Declaració Anual de Nitrogen (DAN) (I) - Sr. Albert Rubiol
Llibre de Gestió de Fertilitzants (LGF) i Declaració Anual de Nitrogen (DAN) (II) - Sr. Albert Rubiol
Jornades citrícoles: noves varietats de taronja - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 20/11/2020
Caracterització agronòmica de noves varietats de taronja a les Terres de l’Ebre - Sr. José Miquel Fibla


Tornar a l'índex




Equí i activitats eqüestres

Rutes eqüestres, una oportunitat de desenvolupament turístic sostenible - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 11/12/2020
Presentació de la jornada Desenvolupament turístic sostenible al Lluçanès/Francesc Comes i Raon Montanyà_El projecte de les rutes a cavall al Lluçanès - Sra. Maria Faura
El turisme eqüestre: casos d’èxit i experiències - Sr. Joan Pi
Què necessita el territori per rebre turisme eqüestre? - Sr. Josep Ramon Casas


Tornar a l'índex




Estalvi energètic i energies alternatives

Energies renovables: estalvi energètic, ajuts per fer la inversió i finançament - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/05/2020
Fem el canvi a l’energia solar fotovoltaica - Sr. Jordi Garcia
Ajuts vinculats per instal·lar energies renovables - Sr. Jordi Vidal
Finançament per fer inversions en eficiència energètica - Sra. Magda Torrens
Energia solar fotovoltaica per a autoconsum en granges i petites empreses de zones rurals - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/09/2020
Autoconsum fotovoltaic i transició energètica en zones rurals - Sr. Santi Martínez
Experiències d’èxit - Sr. Marc Romera
Reaprofitament de subproductes i impuls de la bioeconomia circular - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/11/2020
Eines per una transició cap a l’economia circular - Sr. Josep M Tost
La bioenergia, el motor de la nova bioeconomia - Sr. Marc Cortina
Com fer possible que el reaprofitament de materials sigui una oportunitat de negoci - Sra. Anna Lluís
Reciclatge de productes agroalimentaris - Sr. Francesc Rovira
Valorització material i energètica de residus procedents dels processos de vinificació - Sr. Jordi Julià
Aprofitament de sarment de vinya - Sr. Albert Casas
Aprofitament de pinyolada i palla - Sr. David Sans
Aprofitament de la closca d’ametlla - Sr. Francesc Mata
Borsa de subproductes de Catalunya - Sra. Montse Monedero
Ajuts i convocatòries obertes - Sr. Marc Verdaguer


Tornar a l'índex




Farratges͵ proteaginoses i oleaginoses

XI Jornada tècnica sobre els conreus farratges - Programa de la jornada
Lloc i data: Ivars d'Urgell, 25/02/2020
DAN. Aprofitament de les dejeccions ramaderes - Sr. Albert Alsina
Adobat òptim per l’alfals i altres farratges - Sr. Jaume Lloveras
Les prediccions meteorològiques dins la crisi climàtica - Sr. Alfred Rodríguez Picó


Tornar a l'índex




Forestal

La recollida, transport i comercialització de la carn de caça. Seguretat en la caça i normativa - Programa de la jornada
Lloc i data: Vallfogona de Balaguer, 24/01/2020
La regulació de la caça silvestre destinada al consum, de la zona de batuda al punt logístic de recollida - Sr. Francesc Cases
Mesures de seguretat en l’activitat cinegètica, novetats normatives i principals incidències - Sr. Francesc Coll
Recollida i transport de la carn de caça. Mesures de seguretat en l'activitat cinegètica - Programa de la jornada
Lloc i data: Pobla de Segur, 28/02/2020
La regulació de la caça silvestre destinada al consum, de la zona de batuda al punt logístic de recollida - Sr. Francesc Cases
Mesures de seguretat en l’activitat cinegètica - Sra. Anna Servent
El “Cocoon”: una metodologia innovadora per la restauració ecològica i l’agricultura de secà - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 12/06/2020
El Cocoon: precedents, funcionament i resultats al camp - Sr. Vicenç Carabassa
Aplicació del Cocoon a gran escala i viabilitat econòmica - Sr. Sven Kallen
El projecte demostratiu de Can Moragues: plantacions i monitorització de resultats - Sr. Ander Achotegui
Construcció sostenible amb fusta - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 22/06/2020
Fusta de proximitat, valor afegit - Sr. Sergi Sebastià
Més fusta, és la guerra! - Sr. Pere Soler
Edificis d’Energia Positiva fets amb fusta - Sr. Josep Bunyesc
Drons i sanitat forestal: el camí a seguir - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/06/2020
Drons i sanitat forestal: el camí a seguir(totes les ponències) - Sr. Arnau Campanera Moliné i Sra. Magda Pla Montferrer
Drons i fauna salvatge: aplicacions pràctiques - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/07/2020
Drons i fauna salvatge: aplicacions pràctiques (totes les ponències) - Sr. Arnau Campanera Moliné i Sra. Magda Pla Montferrer
Criteris i models silvícoles per integrar la biodiversitat a la gestió forestal - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/09/2020
Introducció del projecte Life BIORGEST - Sra. Roser Mundet
Explicació de l'Índex de Biodiversitat Potencial (IBP-Cat) - Sra. Teresa Baiges
Explicació del marcatge segons els criteris de Gestió Naturalística - Sr. Mario Beltran
Sanitat forestal en pinedes: fongs i escolítids, un binomi letal - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/09/2020
Introducció dels problemes de sanitat forestal a Catalunya. El cas de la Diplodia sapinea. El cas de la Dosthistroma sp. - Sr. Jonàs Oliva
El cas concret de Sant Quirze de Besora i Oristà - Sr. Ramon Riera
El seguiment de la sanitat forestal a Catalunya - Sr. Jorge Heras
Les cremes prescrites com a eina de gestió forestal. Seguiment d'actuacions en boscos de pinassa - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/09/2020
Experiències en planificació i execució de cremes prescrites - Sr. Asier Larrañaga
Efectes de les cremes en la mortalitat de l’arbrat, vitalitat i creixement del bosc, control del sotabosc i millora de la disponibilitat farratgera - Sr. Pere Casals
Les cremes com a eina de gestió silvícola: prevenció d’incendis forestals i regeneració de la pinassa - Sra. Míriam Piqué
Implementació de les tècniques de la pela del suro (projecte GO SUBER) - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/09/2020
Explicació del projecte GO SUBER - Sr. Josep M. Tusell
Implementació de les tècniques de la pela del suro (Projecte GO SUBER) - Sr. Xavier Llosa
Procés de classificació, transformació i comercialització a Quality Suber - Sr. Francesc Pla
El sistema "Cocoon": una metodologia innovadora per la reforestació i les plantacions de secà - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/09/2020
El Cocoon: precedents, funcionament i resultats al camp - Sr. Vicenç Carabassa
El projecte demostratiu de Can Moragues: plantacions i monitorització i presentació de resultats - Sr. Ander Achotegui
El bruc, un recurs menystingut amb moltes possibilitats - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/10/2020
Problemàtica d’un aprofitament sense regulació - Sr. Marc Ojosnegros
Oportunitats d’inserció social i comercialització del producte - Sr. Xavier Solanes
La primera ordenació per rodals de Catalunya: La seva execució i balanç després de 20 anys - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/10/2020
Planificació i disseny de l’ordenació per rodals - Sra. Míriam Piqué
Execució de les actuacions - Sr. Francesc Cano
Experiències de silvopastura preventiva a l’Alt Empordà - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/10/2020
Projecte ALBERAPASTUR: Valorització dels recursos bovins i silvopastoral del massís transfronterer Pirineus Mediterrània - Sr. David Meya
Mesures de suport a la silvopastura preventiva - Sr. David Meya
Caracterització de l'oferta pastoral del medi i anàlisi d'explotacions extensives - Sr. Marc Taüll
Àrea segura Pla de l'Arca - Sra. Maria Pilar
Cas del corredor d'infraestructures (Capmany, Alt Empordà) - Sr. Jordi Canals
Projecte LIFE MIDMACC. Adaptació al canvi climàtic i millora socioeconòmica a les zones de mitja muntanya - Sr. Eduard Pla
Ramats de foc. Innovant en la cooperació per la gestió d'incenis forestals mitjançant la silvopastura - Sra. Ona Alay
Estat dels problemes sanitaris en el Montnegre-Corredor - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/10/2020
Seguiment decaiment - Sr. Ramon Riera
Patogens invasors - Sr. Jonàs Oliva
Usos de la fusta local: recull d’experiències - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/10/2020
Presentació del “Protocol de classificació visual de la qualitat de la fusta en peu de planifolis d’alt valor” - Sr. Jaime Coello
Presentació del catàleg “Usos de la fusta de frondoses d’alt valor” - Sr. Jaime Coello
Projecte pilot innovador: “Innovació en producte, procés i en comercialització per introduir al mercat català fustes locals de característiques especials” - Sr. Josep Maria Tusell
Experiències d’usos de fusta local (I) - Sr. German Peraire
Experiències d’usos de fusta local (II) - Sr. Pau Nieto
Experiències d’usos de fusta local (III) - Sr. Manuel Gayete
Ordenació forestal del Matagalls - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/10/2020
Introducció, explicació de l’Ordenació forestal del Matagalls - Sra. Anna Sanitjas
Introducció conceptes bàsics de les actuacions - Sr. Mario Beltran
Explicació de les actuacions realitzades - Sra. Anna Sanitjas
Bones pràctiques en la gestió postincendi - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/10/2020
Breu descripció dels boscos a Girona i la problemàtica amb els incendis forestals - Sr. David Meya
L’avaluació de les diferents pràctiques postincendi - Sr. Pere Pons
Els treballs forestals efectuats - Sr. Marc Garfella


Tornar a l'índex




Fruita dolça

Estratègies per l'aclarida en pomeres - Programa de la jornada
Lloc i data: Torregrossa, 27/02/2020
Estratègies de regulació de la càrrega en pomeres - Sr. Joaquim Carbó i Sra. Gloria Àvila
Aplipost. Com optimitzar el sistema d'aplicació de fungicides en la postcollita de fruita de pinyol - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/06/2020
Principals malalties en fruita de pinyol i sistemes de control - Sra. Elena Costa
Moments d’aplicació: avantatges i inconvenients. Paràmetres a controlar per garantir l’eficàcia de l’aplicació - Sra. Pilar Plaza
Evolució dels residus en cada tipologia de tractament i espècie - Sra. Pilar Plaza
Jornada FRUITmonitor. Tecnologies de monitorització microclimàtica i estat hídric - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/06/2020
Projecte FRUITmonitor - Sr. Marc Jabardo
Models de predicció de plagues i malalties - Sr. Pere Vilardell
Monitorització estat hídric en fruiters - Sr. Miquel Peris
CESENS - Sr. Javier Aguado
LabFerrer – METER Group - Sr. Francesc Ferrer
MODPOW - Sr. Jordi Barceló
PLANTAE - Sr. Samuel López
PROGRES - Sr. Dani Tarragó
SENCROP - Sra. Melissa Comellas
FLIWER - Sr. Marc Capilla
VUNKERS - AGROPIXEL - Sr. Daniel Garcia
Diagnosi de les pèrdues i el malbaratament alimentari al sector fruiter: quantificació, impacte ambiental i econòmic - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/07/2020
Presentació de la Diagnosi: Quantificació, identificació de causes i avaluació de l’impacte econòmic - Sra. Raquel Díaz
Presentació de la Diagnosi: Avaluació de l’impacte ambiental - Sra. Assumpció Anton
FruitQualityMeter. Equips no destructius per la monitorització de la maduresa i qualitat en fruits - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/09/2020
La tecnologia NIR en el sector fructícola - Sr. Estanis Torres
Presentació de l’equip F-750 - Sr. Pep Oncins
VII Jornada de fructicultura ecològica a les zones de muntanya - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/10/2020
Com naturalitzar més les finques de producció agrària ecològica i potenciar les espècies depredadores - Sr. David Guixé. Biòleg
Setmana fructicola: préssec i nectarina - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 27/10/2020
Varietats de préssec i nectarina (juny i juliol): Producció i qualitat del fruit - Sra. Gemma Reig
Varietats de préssec i nectarina (agost i setembre): Producció i qualitat del fruit - Sra. Gemma Reig
Setmana fructicola: poma i pera - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/10/2020
Què podem fer per mitigar la fatiga del sòl abans de tornar a plantar. - Sra. Glòria Àvila
Plataforma per a la recomanació de regs en fruiters basada en sensors i previsions climàtiques - Sr. Joan Bonany
Varietats de pera vermella: què hi ha de nou? - Sr. Luis Asin
Motejat: eines per ser més eficient en el control de la malaltia - Sr.Pere Vilardell
Gala, Golden i Fuji: què hi ha de nou? - Srs. Quim Carbó i Jaume Lordan
FAQS sobre HarvistaTM - Quim Carbó
Sessió de Postcollita. Conèixer les fisiopaties i fongs causants de prodridura en postcollita de poma i pera - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/11/2020
Present, passat i futur de les principals fisiopaties i malalties en poma i pera - Elena Costa
Principals fisiopaties en poma i pera (FISIOFRUIT) - Jordi Giné
Patologies fúngiques en poma i pera (PATOPOST) - Rosario Torres


Tornar a l'índex




Fruita seca

El cultiu de l'ametller de regadiu - Programa de la jornada
Lloc i data: Granja d'Escarp, 17/01/2020
El maneig del cultiu de l’ametller de regadiu - Sr. Xavier Miarnau
Principals plagues i malalties del cultiu de l’ametller de regadiu - Sra. Laura Torguet
El disseny de la plantació d'avellaners - Programa de la jornada
Lloc i data: Brunyola, 14/02/2020
Implantació del conreu, quin sistema escollim? - Sr. Josep Àngel Benaiges
La fisiologia de l’avellaner. Sistemes de plantació i esporga emprats en diversos països - Sra. Mercè Rovira
L’avellaner en sistema intensiu. Noves varietats - Sr. Ignasi Iglesias
XII Jornada nacional de l'avellana 2020 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/06/2020
Seguiment dels bernats i la taca blanca en l’avellaner - Sra. Anna Aymamí
Taca blanca a les avellanes i relació amb la població de bernats - Sra. Mercè Rovira
Propostes d’actuació pel 2020 - Sr. Jordi Sordé
Halyomorpha halys, situació actual - Sra. Anna Aymamí
Novetats normatives en la gestió de la fertilització - Sra. Ivette Garcia
Setmana fructicola: ametller - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 26/10/2020
Les varietats espanyoles poden fer front agronòmicament i productivament a les varietats americanes? - Sr. Xavier Miarnau
Problemàtica fitosanitària de la closca tova versus la closca dura - Sra. Laura Torguet
Criteris importants de la qualitat en el mercat de l’ametlla - Sr. Iñigo Vargas
Jornada de l'ametller i la tòfona de Maials - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/11/2020
Transferència de resultats de l’experiment d’olivera en regadiu - Sr. Joan Girona
El sistema de reg automatitzat i en remot - Sr. Jaume Casadesús


Tornar a l'índex




Gestió del sòl i fertilització

Autoproducció de llavors i planter en ecològic - Programa de la jornada
Lloc i data: Manresa, 27/01/2020
Biodiversitat als sistemes agraris i conservació de les pròpies llavors - Sra. Ester Casas
Autoproducció de planter - Sr. Enric Vernet
Número de llavors per tac - Sr. Enric Vernet
Producció col·lectiva de llavors. Cooperativa Les Refardes - Sra. Ester Casas
Aplicació de dejeccions ramaderes i fertilització orgànica en la fructicultura - Programa de la jornada
Lloc i data: Corbins, 17/02/2020
Decret 153/2019, com afecta als agricultors - Sr. Juanjo Esquerda
Beneficis de la fertilització orgànica - Sra. Elena Puigpinós
Fertilització i fertirrigació amb adobs orgànics - Sr. Josep Rufat
Nova normativa en fertilització: com afecta al cultiu de l'arròs? - Programa de la jornada
Lloc i data: Amposta, 20/02/2020
Criteris normatius per a garantir la correcta gestió de la fertilització - Sra. Gemma Murillo
El llibre de gestió de fertilitzants i la declaració anual de nitrogen (DAN) en el cultiu de l’arròs - Sr. Jordi Ferré
Efectes de l'aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl - Programa de la jornada
Lloc i data: Tallada d'Empordà, 26/03/2020
Raons agronòmiques per la fertilització dels cultius amb dejeccions ramaderes - Sra. Elena González
Efectes de l’aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl - Sr. Francesc Domingo
Introducció a les plantes bioindicadores - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/04/2020
Introducció a les plantes bioindicadores - Sra. Neus Vinyals
El compostatge de la matèria orgànica; característiques, elaboració i utilització - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/05/2020
El compostatge de la matèria orgànica, característiques, elaboració i utilització - Sr. Jordi Puig
Agricultura regenerativa (I) Fertilitat del sòl - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/07/2020
Funcionament del sistema sòl-planta. Les 3 M’s; sòl cobert. Gestió del sòl - Sr. Ramon Sainz de la Maza
Agricultura regenerativa (II) Nutrició natural de les plantes - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/07/2020
Eines d’avaluació de la fertilitat. Funció dels elements dins la planta - Sr. Ramon Sainz de la Maza
Dejeccions ramaderes: sistema per reduir el Nitrogen i Pla de gestió - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/07/2020
Planta de tractament biològic per reduir el Nitrogen: beneficis i inversió - Sr. Roger Carles
Producció de biochar i beneficis del seu ús en agricultura - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/07/2020
El biochar: història i sistemes de producció - Sr. Marc Ojosnegros
Característiques del biochar beneficioses per a la millora del sòl i la producció agrícola. - Sra. Anna Rigol
El projecte demostratiu de Can Moragues: plantacions i monitorització de resultats - Sr. Ander Achotegui
Nous manejos del blat de moro: fertilització orgànica de cobertora i sembra directa - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/07/2020
Experiències de la doble collita - Sr. Sebastian Cela
Primeres experiències en aplicació de digerit a la cobertora del blat de moro - Sra. Elena Puigpinós.
Nous productes orgànics en la fertilització del blat de moro i la sembra directa - Sr. Jordi Tugues.
Ajuts per a assessorament i suport en fertilització sostenible - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/09/2020
Ajuts al sector agrícola per a l'assessorament i suport tècnic en matèria de fertilització sostenible - Sra. Núria Montagut
Com planificar la fertilització - Sr. Carlos Ortiz
Fertilitat del sòl i el trànsit a la sembra directa en horticultura i extensius - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/09/2020
Fertilitat del sòl i el trànsit a la sembra directa. Part I - Sr. Konrad Schreiber
Fertilitat del sòl i el trànsit a la sembra directa. Part II - Sr. Konrad Schreiber
Fertilitat del sòl i el trànsit a la sembra directa. Part III - Sr. Konrad Schreiber
Fertilitat del sòl i el trànsit a la sembra directa. Part IV - Sr. Konrad Schreiber
Ajuts per a assessorament i suport en fertilització sostenible - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/09/2020
Ajuts al sector agrícola per a l - Sra. Núria Montagut
Com planificar la fertilització - Sr. Carlos Ortiz
PASTUCAR: Pasturem per conservar el carboni al prat (II). Una visió integradora de la ramaderia - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/09/2020
Introducció a la gestió holística i l’agricultura regenerativa com a eines de gestió per incrementar el segrest de carboni - Sra. Mercedes Ibáñez
Verificació de basses i dipòsits de purins - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/09/2020
Instrucció tècnica i lliurament dels resultats de la verificació - Sr. Juanjo Esquerda
Integritat i estabilitat estructural - Sr. Joan Gàndara
Sistemes de detecció de fuites - Sra. Pilar Mallol
Problemes observats en basses i dipòsits - Sr. Juanjo Esquerda
Efectes de l’aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/09/2020
Raons agronòmiques per la fertilització dels cultius amb dejeccions ramaderes - Sra. Elena González
Efectes de l’aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl - Sr. Francesc Domingo
Usos del biochar en agricultura - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/09/2020
Reutilització de biomassa vegetal - Sr. Marc Ojosnegros
Filtratge d’aigua de reg - Sra. Anna Rigol
Co-compostatge - Sra. Teresa Sauras
Addició al sòl de conreu - Sr. Ander Achotegui
Ús de la fracció líquida dels purins en la fertilització - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/09/2020
Noves estratègies de fertilització orgànica en fruiters - Sra. Jordi Tugues
Què s’està fent? Cas de l’aplicació de la fracció líquida de purins en presseguers - Sr. Josep Rufat
Instal·lació de reg i solucions en la xarxa de reg per aplicar la fracció líquida - Sr. Abel Pasqual
Presentació del projecte “Elaboració d’un plànol de varietats i sòls del conreu de l’avellaner a Catalunya” - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 27/10/2020
Elaboració d’un plànol de varietats i sòls del conreu de l’avellaner a Catalunya - Sra. Mercè Rovira
Mapa de sòls de Catalunya 1:25.000: elaboració i ús - Sr. Emili Ascaso
Aplicació dels resultats del projecte al sector de l’avellana - Sr. Àngel Salvat
Disseny Keyline (línia clau), la regeneració de l’estat del sòl - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 06/11/2020
Què és el disseny Keyline (línies clau)? Quins avantatges n’obtenim, com es desenvolupa, quines eines ens calen, on es pot aplicar... - Sr. Manel Badia
Gestió i Declaració Anual de Nitrogen (DAN) - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/11/2020
Què necessito saber de la normativa per fertilitzar els meus cultius? - Sr. Toni Ferrer
Llibre de Gestió de Fertilitzants (LGF) i Declaració Anual de Nitrogen (DAN). Cas pràctic - Sr. Jordi Ferré
La producció de planter de varietats locals, un nínxol de mercat? - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/11/2020
Anàlisi de l’oferta i demanda de planter de varietats locals. Què podem millorar? - Sr. Ricard Alcojor
Aspectes tècnics de la producció i distribució de planter de varietats locals - Sr. Lluís Spa
Eines i estratègies per a la recuperació de sòls degradats - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/12/2020
Sòl mort vs sòl viu: on som i on volem anar. ls sòls pertorbats i degradats: característiques, paràmetres de detecció i conseqüències. Estratègies de millora: què és el que cal canviar i com fer-ho - Sra. Neus Vinyals
Experiències de sòls recuperats o en procés de recuperació - Sr. Albert Vilardell
Experiències de sòls recuperats o en procés de recuperació - Sr. Ernest Mas


Tornar a l'índex




Gestió empresarial͵ assessorament i digitalització

Frau respecte a les normes GFSI - Programa de la jornada
Lloc i data: Barcelona, 17/01/2020
Antecedents, concepte de frau, frau i seguretat alimentària: visió del GFSI. Requeriments de les normes FSSC, BRC, IFS. Inputs de frau - Sra. Isabel Lorente Alcanaz
El control mecànic de l'herba en conreu hortícola i la gestió de les ADV - Programa de la jornada
Lloc i data: Molins de Rei, 28/01/2020
Eines i màquines de petit format pel conreu de finques de dimensions mitjanes i petites - Sr. Àlex Hervàs
Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV). El seu funcionament - Sr. Xavier Pérez
Emprenedoria i innovació agroalimentària i rural: altres productes del rusc - Programa de la jornada
Lloc i data: Castellar del Vallès, 07/03/2020
Mel, pol·len, pròpolis, gelea reial i cera. Composició - Sr. Antonio Gómez Pajuelo
Obtenció, acondicionat i emmagatzematge en explotacions petites. Altres usos dels productes apícoles, parafarmàcia, cosmètica, esport... - Sr. Antonio Gómez Pajuelo
Obtenció, acondicionat i emmagatzematge en explotacions petites. Altres usos dels productes apícoles, parafarmàcia, cosmètica, esport... - Sr. Antonio Gómez Pajuelo
Eficiència empresarial: la gestió del temps a l'empresa turística rural - Programa de la jornada
Lloc i data: Olot, 10/03/2020
Els hàbits que ens porten a perdre el temps Com fixar prioritats Els “lladres del temps”, consells per al seu control / L’estrès, mesures per a reduir la tensió Saber dir “no” - Sra. Isabel Llorente
Eficiència empresarial: la gestió del temps a l’empresa turística rural (totes les ponències) - Sra. Lourdes Teixidor
Reinventar-se en temps de crisi. Nous temps, noves oportunitats - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/05/2020
Reinventar-se en temps de crisi. Nous temps, noves oportunitats - Sr. Carles Mena
Reinventar-se en temps de crisi. Reflexions sobre un futur incert post-COVID19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 26/06/2020
Reflexions sobre un futur incert post Covid19. Reinventar el model de negoci per afrontar el futur post Covid19 - Sr. Marc Yagüe
Usos i funcionament de l'app FotoDUN - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/07/2020
Usos i funcionament de l’app FotoDUN - Sr. Daniel Gozalo
Delta Alliance Webinar - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/09/2020
La subsidència al delta de l’Ebre - Sr. Jordi Marturià
Dèficit de sediments i erosió costanera al delta de l’Ebre: causes i solucions - Sr. Agustín Sánchez-Arcilla
L’ús de les xarxes socials per definir la marca empresarial - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/09/2020
Eines i estratègies de les xarxes socials. Com posicionar-se en el mercat? - Sr. Jimmi Romeu
Lideratge juvenil i relleu generacional - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/09/2020
Tècniques de lideratge i relleu generacional en l’empresa rural. Beneficis empresarials del lideratge juvenil - Sra. Mireia Seró
Promociona el teu producte agroalimentari a internet i ofereix un pagament segur - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 12/11/2020
Agromarketing digital, com promoure el meu producte agroalimentari a internet - Sra. Gemma Capell Dalmau
Solucions de cobrament a distància - Sra. Sheila Vinós Parrilla
Eines bàsiques per aprendre les habilitats de venda i comunicació. Neurovendes per empreses rurals - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 12/11/2020
Eines bàsiques per aprendre les habilitats de venda i comunicació. Neurovendes per empreses rurals - Sr. Jordi Mitjans
Com gestionar el meu negoci perquè sigui viable - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/11/2020
Tipus de comptabilitats. Conceptes bàsics. Classificació dels costos. Sistemes de costos: parcials directes, parcials variables, per comanda, per procés, per seccions, sistema ABC. Càlcul del benefici sobre el preu cost. - Sr. Marc Masmitjà
La Responsabilitat Social Corporativa - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/11/2020
Parlem d’RSC. Què és? Què implica? Exemples reals d’RSC. Dinàmica de grup amb un cas a comentar. Què podem fer a la nostra empresa sobre RSC? Donar visibilitat a l’RSC - Sra. Lídia Pujol
Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre per finançar un projecte empresarial rural - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/11/2020
Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre per finançar un projecte empresarial rural - Sr. Jordi Mitjans
Som-hi! Parlem de fiscalitat en l’empresa agrària - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 26/11/2020
Fiscalitat en l’empresa agrària - Sr. Jordi Virgili
Equipaments de proximitat i compartits: públics o privats? - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/12/2020
Projecte PECT “BCN Smart Rural”. Actuació: Rural Equipa’t. Equipaments compartits dinamitzant des de l’àmbit públic - Sr. Cristhian Pin
Xarxa d’Espais d’Emprenedoria Agroalimentària de Catalunya - Sres. Montse Aparicio i Alba Piqué
Les assegurances agràries pel cultiu de l'horta - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/12/2020
Les assegurances agràries en el cultiu d’horta - Sr. Xavier Joana
El Pla d’Assegurances Agràries del DARP - Sra. Pilar Ricart
La responsabilitat civil de les empreses alimentàries, els seus directius i els seus tècnics - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/12/2020
Responsabilitat civil de les empreses alimentàries - Sra. Marta Quintana
Europa demana sostenibilitat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 04/12/2020
Presentació. Estratègia “Del Camp a la Taula” - Sra. Elisabet Sánchez
Què podem fer per reduir el 50 % l’ús i els riscos dels plaguicides - Sr. Pere Vilardell
Què podem fer per reduir el 50 % les pèrdues de nutrients i el 20 % l’ús de fertilitzants - Sr. Francesc Domingo
Què podem fer per destinar el 25 % de la superfície agrícola a l’agricultura ecològica - Sr. Lluís Vila


Tornar a l'índex




Horticultura

Gestió eficient del cultiu del calçot - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/06/2020
Efectes dels factors pre-collita en el cultiu de calçots de qualitat - Sra. Silvia Sans
Plagues i malalties en el cultiu del calçot - Sra. Montse Martí
El Pla Director de l’Horta de Catalunya a debat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/06/2020
L’horticultura catalana: radiografia del sector - Sr. Joan Casals
Sistema de participació en línia - Sra. Núria Carazo
Com incloem la perspectiva de gènere en el Pla? - Sra. Aurora Rull
Horta.Net: la plataforma del sector sobre producció sostenible - Sr. Jordi Riudavets
Itinerari tècnic del cultiu del tomàquet en ecològic - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/07/2020
Preparació del sòl, elecció de varietats i disseny de la plantació. Maneig i sanitat del cultiu - Sr. Borja Camí
X Jornades dels horts escolars ecològics - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 22/10/2020
L’hort escolar en temps de pandemia - Sr. Montse Escutia
El malbaratament alimentari en agricultura i coneixença d'una explotació hortícola professional - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 31/10/2020
El malbaratament alimentari en la cadena alimentària. Radiografia del malbaratament agrícola: el malbaratament en finca i les relacions amb altres baules de la cadena alimentària - Sr. Ander Achotegui
Gestió del reg i micorrizació en cultius hortícoles - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/11/2020
Com treballem la fertilitat biològica del sòl i la gestió del reg en cultius hortícoles - Sr. Borja Camí
Maneig agronòmic del cultiu del tomàquet i necessitats futures - Sr. David Rodríguez
Aplicació d’una nova tecnologia de pindolació en llavors de tomàquet - Sr. Juan Jesús Narváez
XXIV Jornada de l'horta - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/12/2020
Resultats de tres anys d’assajos pel control de la Jonça (Cyperus sp) dins del programa Horta.Net - Sr. Josep Maria Llenes
Presentació i resultats obtinguts amb l’ús de la màquina Kangur 1.35 pel control de la Jonça (Cyperus sp) - Sr. Jordi Ariño


Tornar a l'índex




Indústries agroalimentàries

LEAN per a la millora de la productivitat en línies d'envasat de vi i cava - Programa de la jornada
Lloc i data: Sant Sadurní d'Anoia, 29/01/2020
LEAN per a la millora de la productivitat en línies d’envasat de vi i cava - Sr. Paco Bellod, Sr. David Bartra
Simulacres d'emergència: incidències, retirades i recuperacions - Programa de la jornada
Lloc i data: Vic, 13/02/2020
Definició emergència i Food Defense Antecedents Requeriments de les normes de referencia BRC, IFS, FSSC Mètodes - Sra. Isabel Llorente
Resultats de les Jornades Científiques Internacionals sobre Llet Crua. Com avancem a Catalunya? - Programa de la jornada
Lloc i data: Manresa, 15/02/2020
Resum i principals aportacions de les Jornades Científiques Internacionals sobre Llet Crua, València octubre 2019 - Sra. Roser Romero del Castillo
Bacteris àcids làctics autòctons de la llet - Sra. Helene Tormo
10 principis bàsics per implementar un Pla de prevenció del malbaratament alimentari a les indústries agroalimentàries - Programa de la jornada
Lloc i data: Barcelona, 05/03/2020
Benvinguda - Sra. Nuria de Pedraza
Introducció: context i beneficis d’implementar un Pla de prevenció del malbaratament alimentari - Sra. Clara Solé
Els 10 principis bàsics per implementar un Pla de prevenció del malbaratament alimentari a les indústries del sector - Sr. David Esteller
Valorització dels coproductes i excedents hortofructícoles i subproductes de la transformació de vegetals - Programa de la jornada
Lloc i data: Lleida, 11/03/2020
Xifres i realitats en la gestió dels subproductes a les cooperatives agràries - Sr. Màrius Simon
Malbaratament alimentari, conseqüències ambientals - Sra. Assumpció Anton
La prevenció del malbaratament alimentari a la restauració: ingredients per preparar un bon plat - Sres. Raquel Díaz i Berta Vidal
El potencial dels coproductes vegetals en el desenvolupament de productes innovadors - Sra. Glòria Bobo
Preguntes i respostes sobre la higienització de superfícies alimentàries davant la crisi del COVID-19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/04/2020
Preguntes i respostes sobre la higienització de superfícies alimentàries davant la crisi del COVID-19 - Sr. José Juan Rodríguez
Document de preguntes i respostes - Sr. José Juan Rodríguez
Pla de contingència en les indústries alimentàries, davant la crisi del COVID-19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/04/2020
Pla de contingència en les indústries alimentàries, davant la crisi del COVID-19 - Sra. Isabel Llorente
Document de pregunes i respostes - Sra. Isabel Llorente
Requisits dels materials dels envasos en contacte amb els aliments - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 07/05/2020
Llorente Legislació, Requeriments i Normes GFSI, Normes especifiques BRC / IFS pels fabricants de materials de packaging - Sra. Isabel Llorente
Orientacions de seguretat alimentària per a les petites empreses alimentàries de carnisseria davant el COVID-19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 12/05/2020
Plans d’Autocontrol i gestió de la seguretat. Reforç dels Plans de Prerequisits amb mesures de seguretat específiques. Què és el que cal incorporar als Prerequisits ja implantats? - Sra. Mònica Saltor
El risc microbiològic dels aliments, un repte que mai ens abandonarà - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/05/2020
El risc microbiològic dels aliments, un repte que mai ens abandonarà - Sr. Juanjo Grau
10 principis bàsics per implementar un Pla de prevenció del malbaratament alimentari a les indústries agroalimentàries - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/05/2020
Els 10 principis bàsics per implementar un pla de prevenció del malbaratament alimentari a les indústries del sector - Sra. Clara Solé, Sr. David Esteller, Sra. Raquel Díaz
Envasos sostenibles per al sector carni - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 27/05/2020
Innovacions en materials plàstics més sostenibles (projecte MATSOS) - Sr. Sergi Saballs
La norma BRC i el packaging - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/06/2020
BRC Food, requeriments pel packaging. BRC Packaging, revisió de requeriments i canvis de la versió 6 - Sra. Isabel Lorente
Document de preguntes i respostes - Sra. Isabel Lorente
Neteja i desinfecció de superfícies en petites empreses agroalimentàries en temps de COVID19 dins el pla de contingència - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/06/2020
El pla de contingència per la prevenció de la Covid-19. La neteja i desinfecció de superfícies - Sr. Joan Miquel Nomen
Taller d’etiquetatge de pinsos compostos - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/06/2020
Normativa d’etiquetatge de matèries primeres i pinsos compostos - Sra. Belen Folgueras
ASFAC: Errors més freqüents - Resultats auditories ASFAC - Sra. Romi Dinarès
Exemples i casos pràctics. - Sres. Melisa Oddo i Laura Morlà
DESHIFRUIT. Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/07/2020
Presentació de la jornada - Sra. Neus Teixidó
Conceptes relacionats amb la deshidratació - Sr. Jordi Giné
Efecte del maneig de la cambra en la humitat relativa de l’ambient - Sra. Meritxell Planes
Efecte de la humitat relativa sobre la pèrdua de pes i assentament dels fruits - Sra. Meritxell Planes
Proposta d’activitats pràctiques als assistents - Sr. Jordi Giné i Sra. Meritxell Planes
Taller d’etiquetatge de pinsos compostos - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/07/2020
ASFAC: Errors més freqüents - Resultats auditories ASFAC - Sra. Romi Dinarès
Salmonella en productes carnis crus curats, un perill sota control? - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 03/07/2020
Resultat del Programa específic de verificació dels autocontrols a establiments carnis - Sra. Montse Cortada
Avaluació del risc de Salmonel·la en productes carnis crus curats - Sr. José Juan Rodríguez
Taller d’Etiquetatge d’additius i premescles per a l’alimentació animal - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/07/2020
Normativa d’etiquetatge d’additius i premescles - Sra. Belen Folgueras
ADIPREM: exemples i dubtes freqüents - Sra. Isabel Marzo
Exemples i casos pràctics. Resultats de les inspeccions 2019 - Sres. Melisa Oddo i Laura Morlà
Taller d’etiquetatge de pinsos compostos - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/07/2020
ASFAC: Errors més freqüents - Resultats auditories ASFAC - Sra. Romi Dinarès
Fem fàcil la implantació del sistema APPCC en petits cellers - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/07/2020
L’Eina per a la implementació dels requisits d’higiene en petits cellers. La flexibilitat en la implantació del sistema d’Anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) - Sra. Leonor Pascual
Els prerequisits i els procediments de bones pràctiques de manipulació - Sra. Yolanda Puerto
El pla APPCC i els criteris de flexibilitat - Sra. Leonor Pascual
Tecnologia de congelació de quallada de formatge fresc - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/07/2020
Tecnologia de congelació de quallada de formatge fresc - Sr. Xavier Felipe Cuyàs
Tecnologia de separació per membranes: microfiltració i ultrafiltració de la llet - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/07/2020
Tecnologia de separació per membranes: microfiltració i ultrafiltració - Sr. Xavier Felipe Cuyàs
NIR low cost per la determinació de paràmetres en productes carnis durant l'assecat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/07/2020
NIR low cost per la determinació de paràmetres en productes carnis durant l'assecat (totes les ponències en un pdf) - Sr. Josep Comaposada
Tecnologia de radiofreqüències: descongelació i temperat ràpid per la indústria alimentària - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 06/08/2020
Tecnologia de las radiofreqüències en la descongelació de producte alimentari - Sr. Dinar Fartdinov Miller
Detecció, prevenció i tractament de biofilms a la indústria alimentària - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 22/09/2020
El què, qui, com dels biofilms? Com els prevenim? - Sra. Teresa Aymerich
Estratègies d’eliminació dels biofilms a la indústria alimentària - Sra. Teresa Aymerich
Com millorar l'eficiència en la producció de formatge artesà - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/10/2020
Control de costos a la formatgeria artesanal - Sr. Rodolfo del Río
Viure d’un ramat d’ovelles: l’experiència de Corroncui S.L. - Sr. Enric Beneria
Llet de cabres catalanes: una iniciativa conjunta - Sr.Carles Pàmpols
Producció i transformació de llet de vaca ecològica: Ecofranch - Sr. Joan Barbé
Menjadors ecològics i de proximitat: com fer-ho possible - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 20/10/2020
Com organitzar un menú saludable a casa i a l'escola - Sr. Jordi Tomàs Aubet
Com serà l’alimentació després de la Covid19? - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/10/2020
Presentació de Food Post Covid - Sr. Juanjo Villalobos
El sector alimentari abans de la Covid19 - Sr. Pere Castells
Seguretat alimentària i Covid19 - Sra. Sílvia Bañares
A què ens enfrontem? Oportunitats i reptes del sector agroalimentari davant una situació de pandèmia - Sr. Pere Castells
Tendències de futur del sector agroalimentari - Sra. Sílvia Bañares
Tendències de futur del sector agroalimentari - Sr. Juanjo Villalobos
Cafè amb la Recerca: Nano in food - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 05/11/2020
La nanotecnologia en el sector de l’alimentació: breu estat de l’art - Sr. Jordi Díaz
El cas del sensoraïm, o ús de generadors termoelèctrics per monitoritzar vinyes - Sr. Mariano Campoy
Nanopartícules lipídiques com a sistemes d’alliberament de compostos antimicrobians i vitamines en aliments - Sra. Laura Salvia
Instruments de connexió acadèmia-empresa - Sra. Susaina Figuera
L’elaboració artesana de llonganisses tradicionals a Catalunya: tipologies, seguretat, processos i qualitat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Les llonganisses tradicionals a Catalunya. Tipologies i descripció. Seguretat alimentaria en l’elaboració en petits obradors. - Sr. Josep Dolcet
Les llonganisses tradicionals. Els processos d’elaboració. - Sr. Jacint Arnau
Les llonganisses tradicionals. Principals problemes d’elaboració i com fer-li front - Sr.Jacint Arnau
DESHIFRUIT. Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/11/2020
Resultats de les activitats proposades en la sessió 1 - Sra. Meritxell Planes
Efectes dels diferents sistemes d’emplenat d’una cambra - Sra. Meritxell Planes
Sistemes d’emplenat d’una cambra (II) - Sr. Jordi Giné
Efectes de les característiques de les instal·lacions i paràmetres de funcionament de les cambres sobre la deshidratació - Sr. Jordi Giné
L'etiquetatge dels formatges artesans - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/11/2020
Etiquetatge dels formatges artesans. Claus i normatives - Sr. Oriol Agell


Tornar a l'índex




Maquinària i seguretat en el treball

Cost, rendiment i eficiència de la maquinària en conreus extensius - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/12/2020
Costos, rendiments i eficiència de la maquinària en conreus extensius - Sr. Jaume Arnó


Tornar a l'índex




Medi natural i biodiversitat

Biodiversitat al jardí: tècniques i elements per atreure fauna - Programa de la jornada
Lloc i data: Prat de Llobregat, 06/03/2020
Les basses al jardí i altres tècniques - Sr. Sergi Garcia
Elements per atreure biodiversitat al jardí - Sr. Jordi Roure
Experiència amb biodiversitat en jardineria pública - Sr. Octavi Borruel
Experiència amb biodiversitat en un jardí privat - Sr. Pau Esteban
Inventariat de l'arbrat i els espais verds - Programa de la jornada
Lloc i data: Castellar del Vallès, 12/03/2020
Experiències en l’elaboració d’inventariat al Jardí Botànic MariMurtra - Sr. Pere Fraga
Utilitat i avantatges de disposar d’inventaris i plans de gestió actualitzats. L’experiència de l’Ajuntament de Sant Cugat - Sra. Joana Astals
Biodiversitat a les escoles: experiències i recursos - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/06/2020
Treballar l’hort de l’escola a l’aula: Recursos transversals per a totes les matèries - Sr. David Sagalés
Biodiversitat i varietats locals a l’hort de l’escola: experiències a primària - Sra. Joana Casals
Biodiversitat a les escoles: experiències i recursos - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/06/2020
Acompanyament a les aules: la biodiversitat agrària a les escoles - Sra. Laia Baró
La biodiversitat com a recurs a la formació agrària: experiències al cicle formatiu de grau mitjà - Sr. Ernest Valls
PASTUCAR: Pasturem per conservar el carboni al prat (I) - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/09/2020
Introducció: les pastures i el segrest de carboni. Bones pràctiques de gestió per fomentar el carboni al sòl - Sres. Mercedes Ibáñez i Maria Teresa Sebastià
Etnobotànica al Parc Natural de l’Alt Pirineu: horta, flors, cuina i futur - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/11/2020
Etnobotànica al Parc Natural de l’Alt Pirineu: horta, flors, cuina i futur - Sr. Marc Talavera, Sr. Alber Cereza, Sra. Jana Peters i Sra. Carine Nicot


Tornar a l'índex




Micologia i tubericultura

Introducció a la conservació de llavors - Programa de la jornada
Lloc i data: Prat de Llobregat, 03/03/2020
Introducció a la conservació de llavors ibancsde germoplasma - Sr. Josep Montserrat
Introducció a la conservació de llavors ibancsde germoplasma - Sr. David Bertran
Recuperació i conservació de llavors de varietats tradicionals - Sra. Xènia Torras


Tornar a l'índex




Olivicultura

Els assecaments de l'olivera i aspectes importants de la gestió de l'explotació - Programa de la jornada
Lloc i data: Constantí, 04/02/2020
Els corcs de l’olivera - Sr. Joseba Cristià
Què cal fer com a agricultor per a complir amb el nou decret de fertilització? - Sra. Ivette Garcia
Aspectes claus del quadern d’explotació - Sr. Martí Valldosera
La qualitat de l'oli d'oliva - Programa de la jornada
Lloc i data: Tortosa, 21/02/2020
Qualitat de l’oli, noves tendències - Sr. Agustí Romero
Gestió sanitària de l'olivera - Programa de la jornada
Lloc i data: Garriga, 27/02/2020
Principals malalties de l’olivera. Origen, símptomes, diagnòstic i danys del “repilo” o ull de gall - Sr. Antonio Trapero Casas
Mètodes i estratègies de control del “repilo” - Sr. Antonio Trapero Casas.
El control de la mosca de l’olivera sense Dimetoat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/05/2020
Biologia i estratègies de control de la mosca de l’olivera - Sr. Jordi Mateu
Experiència i resultats delS mètodes de captura massiva a l’Empordà per part de les ADV - Sra. M. Àngels Casanovas
3a Jornada Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya: Oleoturisme i Covid-19 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/06/2020
Estratègia de l’Agència Catalana de Turisme per promocionar l’oleoturisme i reorientació post-covid19 - Sra. Bea Nubiola
Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya - Sra. Laia Manresa
Identitat. Adaptar-se per poder continuar - Sr. Toni Beltran
Els Olis de Catalunya. Campanya 2019/2020 - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 01/07/2020
Resultats Laboratori Agroalimentari - Sr. Xavier Vicens
Resultats Panell de Tast - Sra. Àngels Calvo
Resultats Pla de Molins DARP-IRTA - Sr. Esteva Martí
Kit de supervivència per a una empresa oleícola a Internet. Màrqueting i comercialització digital. Xarxes socials - Sr. Jaume Gené
Plataforma de comercialització del projecte Erm oli d’oliva de muntanya i Oliba Green Beer - Sr. Ivan Caelles
Portal de vendes agrobotigues.cat de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya - Sr. Domènec Vila
Fòrum Verge Extra: Valors diferencials de l'Oli d'Oliva Verge Extra i la seva nova comercialització - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/09/2020
Presentació del projecte TRANSGROWTH - Sra. Anna Castellví
Els valors i posicionament comercial de l’Oli d’Oliva Verge Extra - Sr. Manuel Parras
Oli d’Oliva Verge Extra i nous hàbits de consum - Sr. Toni Massanés
La venda directa, els canals curts i la noció de comerç de proximitat - Sr. Joan Morales
Classificació, categories i perfil de l’oli d’oliva - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/11/2020
Classificació i categories del oli d’oliva - Sra. Montse Freixa
El perfil de degustació de l’oli d’oliva - Sra. Montse Freixa
Els PECT noves possibilitats per a millorar la competitivitat dels OOVE de Catalunya - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 04/12/2020
La valorització dels OOVE a la cuina Mediterrània - Sr. Agustí Romero


Tornar a l'índex




Ornamentals͵ jardineria i paisatgisme

Formació i treball a l'estranger en el sector de la jardineria - Programa de la jornada
Lloc i data: Prat de Llobregat, 05/03/2020
Experiència professional en paisatgisme i jardineria al Regne Unit, França i Alemanya - Sra. Susana Brosed
Jardineria mediterrània: disseny, elecció d'espècies i tècniques de baix manteniment - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/06/2020
Disseny de jardins/espais mediterranis - Sra. Mercè Trias
Elecció d’espècies mediterrànies: criteris i exemples. Tècniques de baix manteniment en jardins mediterranis - Sr. Sergi Massanés
Jornada en arboricultura urbana - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/07/2020
La percepció ciutadana del verd urbà. Usos, il·lusions i temors - Sr. Enric Pol
Presentació del Postgrau en Arboricultura Urbana per la UdG (I) - Sr. Gerard Passola
Presentació del Postgrau en Arboricultura Urbana per la UdG (II) - Sr. Josep Selga
Inventariat de l'arbrat i els espais verds - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 01/10/2020
Verd urbà: suport del Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona - Sr. Iñigo Rebollo
Experiències en l’elaboració d’inventariats d’arbrat i espais verds - Sr. Adam Gutiérrez
Experiències en l’elaboració d’inventariat al Jardí Botànic MariMurtra - Sr. Pere Fraga
Utilitat i avantatges de disposar d’inventaris i plans de gestió actualitzats. L’experiència de l’Ajuntament de Sant Cugat - Sra. Joana Astals
Terrats vius i cobertes verdes - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 05/11/2020
Beneficis, tipologies i aplicacions de les cobertes verdes - Sra. Eslisabeth Contreras
Com impulsar les cobertes verdes des de les administracions públiques - Sr. Tomeu Antich


Tornar a l'índex




Pesca i aqüicultura

Aqüicultura, microalgues, macroalgues, aplicacions i incidència en el medi marí - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 19/11/2020
Projecte “Microalgae Lab SL” a Tarragona - Sr. Mario Muñoz
La microalga Ostreopsis a les platges mediterrànies: ecologia i impacte sobre la salut humana - Sra. Elisa Berdalet
Les algues com a font d’additius per a pinsos funcionals en peixos - Sr. Enric Gisbert
Projecte “Espirulina Bio d’Almenar” - Sr. Joan Solé
L’ús de les algues en gastronomia - Sra. Montserrat Saperas
Qualitat de les aigües a les zones de producció de marisc - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 09/12/2020
Visió general del Programa de Seguiment de la Qualitat de les Aigües a les Zones de Producció de Marisc (PSQAM). Resultats destacables relatius a la microbiologia - Sr. Jorge Diogene
Resultats destacables del PSQAM relatius al fitoplàncton tòxic i paràmetres ambientals - Sra. Margarita Fernández-Tejedor
Resultats destacables del PSQAM relatius a les toxines marines i els contaminants químics - Sra. Maria Rambla-Alegre


Tornar a l'índex




Plantes aromàtiques͵ medicinals i condimentàries

Demostració d'equips de processat d'herbes aromàtiques seques - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/06/2020
Demostració d’equips de processat d’herbes aromàtiques seques - Sr. Toni Guerrero
Ratafia. Paisatge i cultura - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/06/2020
La Ratafia, de la matèria primera a l’embotella’t final. Definició, reglamentació, producció... - Sr. Pep Escudero
La innovació de les receptes antigues - Sr. Pau Matias-Guiu Martí
Demostració de recol.lectores per a petites produccions de plantes aromàtiques i medicinals - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/06/2020
Innovació en equipaments i maquinària per al processat de plantes aromàtiques i medicinals - Sra. Eva Moré
Collitadores Eazycut - Sr. Christian Oosterlaan
Recol.lectora RJP Terrateck - Sra. Marta Palomas i Sr. Romain Wittrisch
La importància del material vegetal en el cultiu extensiu de plantes aromàtiques i medicinals - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/07/2020
Presentació i justificació de l’eina: “Catàleg on-line de varietats comercials de plantes aromàtiques i medicinals” - Sra. Roser Cristóbal
Création variétale et traçabilité des variétés sélection-nées. Exemple suisse - Sr. Xavier Simonnet
Multiplicació vegetativa de varietats comercials de plantes aromàtiques i medicinals - Sra. Anna Aldrufeu
La producció de PAM en ecològic, una oportunitat de mercat - Sr. Jaume Riera
Demostració de collita i destil·lació d'aromàtiques a petita escala - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/07/2020
Presentació de la jornada - Sr. Eva Moré
Presentació de l’equipament per obtenir oli essencial de lavanda: recol·lectora CLIER i destil·ladora mòbil LAVERGNE - Sr. Joan Cerdanya
El potencial de les plantes silvestres comestibles - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/10/2020
El potencial de les plantes silvestres comestibles - Sr. Marc Talavera
V Jornada d’aprofitament i cultiu de plantes aromàtiques i medicinals dels Pirineus - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 20/11/2020
Característiques de la producción de plantes aromàtiques i medicinals a Catalunya - Sra. Eva Moré


Tornar a l'índex




Porcí

Situació actual del sector porcí, història d'eficiència. Resultats del BDporc - Programa de la jornada
Lloc i data: Vallfogona de Balaguer, 30/01/2020
Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol Resultats comparatius de rendiment i eficiència técnica Història d’eficiència. Resultats BDporc blanc i ibèric 2019 - Sr. Pedro López
Inclusió de farratge en la dieta del porc ecològic: benestar i qualitat del greix - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 24/07/2020
Inclusió de farratge en la dieta del porc ecològic: benestar i qualitat del greix (totes les ponències) - Sra. Imma Argemí i Armengol i Sr. Javier Álvarez Rodríguez
Avantatges de la utilització de sensors en sitges de pinso - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/09/2020
Sensors en sitges de pinso: descripció tècnica - Sra. Marta Calmet
Estimació del creixement dels animals - Sra. Adela Pagès
Com treure un avantatge competitiu de la informació recollida amb sensors a les sitges de pinso - Sr. Lluís Miquel Plà
Experiència pràctica (part I) - Sr. Joan Potrony
Experiència pràctica (part II) - Sr. Daniel Babot
El sector porcí ecològic, una oportunitat de futur - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/10/2020
Presentació d’un projecte d’emprenedoria de tancament de cicle productiu - Sr. Roger Berengueres
La pràctica diària en granja de porcí ecològic - Sr. Josep Fuentes
Anàlisi de situació i expectatives de futur del sector - Sr. Lluís Vila
Porcí: com funciona una granja d’engreix 5.0 i biogenètica per reduir malalties - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/11/2020
Presentació d’un sistema d’innovació productiva únic a Espanya per les granges de porcí d’engreix - Sr. Jaume Alòs


Tornar a l'índex




Producció agrària ecològica

Agricultura d'alt valor natural - Programa de la jornada
Lloc i data: Riudarenes, 18/01/2020
Agricultura d'alt valor natural (Totes les ponències de la jornada) - Sr. Ander Achotegui
Les bases de la fertilització en l'horta ecològica - Programa de la jornada
Lloc i data: Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, 19/02/2020
La fertilització del sòl en la producció d’horta ecològica. Adobs d’origen animal, adobs en verd, compostatges... - Sr. Jordi Puig
3 claus per tenir un menjador més saludable i sostenible amb aliments ecològics sense incrementar el preu - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/10/2020
Quan l'alimentació forma part de l'escola - Sra. Sandra Ruiz
Comercialització de productes agroecològics - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/10/2020
El CCPAE i la producció ecològica a Catalunya - Sr. David Torrelles
Normativa de certificació de la producció ecològica i etiquetatge - Sr. Oriol Ferrer Prats
Cultius extensius en agricultura ecològica - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 04/11/2020
Què són els cultius extensius? Poden ser biodiversos?Normativa i ajuts. Tècniques de producció (rotació de cultius, associacions, ointercalació, sistemes de sembra, maneig) - Sr. Jordi Puig
Producció i ús de substrats de km0. Experiències en arboricultura i en la producció de planter ecològic - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/12/2020
Presentació de la jornada - Sra. Assumpció Anton
Obtenció de composts (per a fer-los servir com a substrat) apartirderestesforestals ifracciósòlidadel purí devaquí - Sra. Rafaela Cáceres
Mesura d’emissions durant el compostatge - Sr. Victor Riau
Avaluació ambiental de GO Substrats km 0 - Sra. Erica Montemayor
Experiències en arboricultura. - Srs. Jordi Cuyàs i Rafaela Cáceres
Alternatives a la torba - Srs. Joan Manubens i Gloria Colom
Gestió dels ecosistemes auxiliars. Marges funcionals i fauna auxiliar - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/12/2020
Gestió dels ecosistemes auxiliars. Marges funcionals i fauna auxiliar - Sra. Judith Meseguer
Certifica el teu producte biodinàmic per vendre’l correctament - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 15/12/2020
Introducció a la certificació en agricultura biodinàmica. Principis, visió i missió per la comprensió del procés de reconversió - Sr. Jordi Querol
La nova PAC explicada a la pagesia agroecològica: una visió crítica - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/12/2020
Breu història de la PAC - Sr. Olivier Chantry


Tornar a l'índex




Qualitat i comercialització

Regulació de la venda de productes agroalimentaris per internet - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 13/05/2020
Requisits d´etiquetatge i clàusules legals (condicions generals de contracció - Sra. Marta Quintana
Llei de Protecció de dades i Llei de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic - Sra. Flor Marian
Com promocionar el teu oli a internet i noves normes de comercialització - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/09/2020
Oleo Marketing Digital: com promocionar el teu producte a internet - Sra. Gemma Capell
Noves normes de comercialització en el sector de l’oli d’oliva - Sra. Gemma Comajuncosa
Exportació a la UEEA; Rússia, Bielorússia, Kazakhstan, Kirguizistan i Armènia - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/09/2020
El mercado agroalimentario de la UEEA - Sr. Eduard Gulyan
Fluxos Comercials España-UEEA 2010-2020. Instruments de suport a l’exportació - Sr. Marc Oliveras i Sra. Maria Camino
Las operaciones comerciales con países de la UEEA - Sr. Miguel de la Cruz i Sra. Maria Kukushkina


Tornar a l'índex




Races autòctones

Rapinyaires i ratpenats. Com incrementar la seva presència per millorar el control de plagues - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 30/10/2020
Com afavorir la presència de ratpenats a les finques i possibilitats de control de plagues - Sr. Xavier Puig Montserrat
Quins Rapinyaires es poden afavorir en l'agricultura? - Sr. César Piñol Baena


Tornar a l'índex




Reg

Dies del reg al Segarra Garrigues. Cultiu ecològic de l'ametller - Programa de la jornada
Lloc i data: Castelldans, 03/03/2020
Maneig i material vegetal en plantacions d’ametller ecològic - Sra. Marta Maldonado
Maneig del sòl en plantacions d’ametller ecològic - Sr. Josep Ramon Sainz de la Maza
L'ús agrícola de les aigües regenerades - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/07/2020
Què s’entén per aigües regenerades? Requisits i consideracions - Sr. Alfredo Pérez
Consideracions a tenir en compte en les instal·lacions de reg localitzat en l’ús d’aigües regenerades - Sr. Jaume Puig
Estratègies de reg en cultius hortícoles - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 21/08/2020
El reg en cultius hortícoles: aspectes pràctics - Sr. Borja Camí
El reg en el cultiu del tomàquet a l’aire lliure. REGtom, una eina per calcular necessitats de reg en el cultiu de tomàquet - Sr. Joan Casals
Concentracions parcel·làries de caràcter privat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/10/2020
Procediment de concentració parcel·lària ordinària i de caràcter privat - Sr. Celestí Franch
Requisits i beneficis legals de la concentració parcel·lària de caràcter privat - Sr. Carles Gabernet
Dies del reg. Disseny d’instal·lacions de reg localitzat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/11/2020
Dies del reg. Disseny d’instal·lacions de reg localitzat - Sr. Xavier Guixà
Novetats del reg de precisió - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/12/2020
Bases de l’agricultura de precisió - Sr. Alex Escolà
Oportunitat del reg de precisió - Sr. Joan Girona
Projecte demo Predireg - Sr. Omar Garcia
Teledetecció aplicada a l’agricultura i maneig del reg - Sr. José Jiménez Berni
Sensors de sòl per optimitzar la zonificació del reg - Srs. Jaume Arnó i José Antonio Martínez Casasnovas
Teledetecció tèrmica aerotransportada per a la detecció de l’estat hídric dels cultius - Sr. Joaquim Bellvert
Estimació de l’evapotranspiració amb satèl·lits - Sr. Christian Jofre
Fenotipat del cultius extenius mitjançant eines de teledetecció - Sr. David Gómez
Lògica del control de reg - Sr. Jaume Casadesus


Tornar a l'índex




Sanitat vegetal i productes fitosanitaris

Gestió sostenible de noves plagues (o no tan noves) a l'entorn periurbà - Programa de la jornada
Lloc i data: Sant Hilari Sacalm, 27/02/2020
Dinàmica de poblacions de plagues invasores: el cas de les papallones - Sr. Albert Palou
La distribució de les espècies exòtiques invasores i el desenvolupament de nous enfocaments per a la seva gestió - Sra. Isabel Pujadas
El control de la processionària del pi i l’eruga defoliadora de l’alzina: calen tractaments sanitaris o també poden ser efectius canvis en la gestió silvícola? - Sr. Jorge Heras
El control de la processionària del pi i l’eruga defoliadora de l’alzina: calen tractaments sanitaris o també poden ser efectius canvis en la gestió silvícola? - Sr. Jorge Heras
Gestió integrada i avaluació d’eines de control de la papallona del boix - Sr. Jordi Senmartí
Noves propostes de lluita sostenible contra noves plagues: la vespa asiàtica - Sr. Roger Vila
Avantatges de pertànyer a una Agrupació de Defensa Vegetal de conreus extensius - Programa de la jornada
Lloc i data: Calonge de Segarra, 20/04/2020
Novetats pel control de les principals plagues i malalties dels conreus herbacis - Sr. Joan Serra
Obligacions d’higiene i ús de productes fitosanitaris - Sr. Orlando Moreno
L’ADV de cultius herbacis sostenibles. Serveis que ofereix - Sra. Cristina Trujillo
Preparats vegetals i plantes acompanyants en horticultura d’autoconsum - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 02/06/2020
Cultiu de plantes útils a l’horticultura - Sr. Santiago Soto
Preparats a partir de les plantes: infusions, decoccions, extractes fermentats, hidrolats, etc - Sr. Santiago Soto
Exemples pràctics usos de plantes útils i preparats vegetals_1 - Sra. Paloma Fuentes
Exemples pràctics usos de plantes útils i preparats vegetals_2 - Sr. Marc Butxaca
Jornada fructícola d'estiu - Programa de la jornada
Lloc i data: Tallada d'Empordà, 05/08/2020
Estació de bombeig amb energia solar per reg localitzat en fruiters - Sra. Francesc Camps
Estratègies prèvies a plantació amb cultiu de sorgo i farina de crucíferes per millorar el creixement dels arbres - Sra. Glòria Àvila
Pom-Zero: producció de poma minimitzant l’ús de fitosanitaris químics - Sr. Jordi Cabrefiga
Bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys) en el punt de mira - Sr. Lluís Vila
Xarxes anti-pluja pel control de motejat - Sr. Pere Vilardell
Estratègies per a la reducció de cracking a les pomes Fuji - Sr. Joaquim Carbó i Sr. Pere Vilardell
Què podem fer per millorar la coloració? Resultats amb defoliació mecànica, teles reflectants i Harvista - Sr. Joaquim Carbó i Sra. Glòria Àvila
Últimes novetats en el grup de pomes “Gala” - Sr. Joaquim Carbó i Sr. Jaume Lordan
VII Jornada interactiva de protecció vegetal - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 22/09/2020
Com obtenir mostres per avaluar l’estat micorrízic d’una planta - Drs. Cinta Calvet, Amelia Camprubí, Xavier Parladé, Joan Pera
Microrrizes - Sr. Joan Pera
Els trips: cultius on son plaga i control biològic per depredadors - Sra.Nuria Agusti
XIII Jornada de sanitat vegetal - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 28/09/2020
Incidència de la sanitat vegetal en les exportacions de productes vegetals - Sr. Jaume Banchs
FruitMonitor: anàlisi de les exportacions del sector fructícola català - Sr. Manel Simón
La sanitat vegetal i les exportacions de productes vegetals a països tercers - Sr. Jordi Giné
Aprenent a conviure amb el bernat marró marbrejat - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 29/09/2020
Ja el tenim als conreus! On l’hem trobat i què farem? - Sra. Isabel Pujadas
Avenços en el coneixement del seu comportament en el nostre territori - Sra. Adriana Escudero
Novetats en l’àmbit de la comercialització i ús de productes fitosanitaris - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 08/10/2020
He de tenir conseller de seguretat? Quines obligacions tinc com a receptor de fitosanitaris? Novetats en la gestió de mercaderies perilloses - Sr. Javier Ferrero
El nou Registre Electrònic de Transaccions i Operacions de Productes Fitosanitaris (RETO) i altres canvis normatius - Sr. Ángel Martín
Pèrdues de matèries actives i nous reptes en la comercialització i ús de fitosanitaris - Sr. Jordi Giné
Ús de xarxes pel control de Drosophila suzukii en cirerer - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 10/11/2020
Situació de D. suzukii a Girona l’any 2020 - Sr.Lluis Vila
Una experiència pagesa en el control de D. Suzukii - Sr.Jordi Esteve
El control de D. suzukii en cirerer amb xarxes multifuncionals: experiències en l’Emilia-Romanya (Italia) - Sr.Estefano Caruso
Ús del glifosat en conreus herbacis i la mala herba invasora Amaranthus palmeri - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 25/11/2020
Situació del glifosat en la UE. Alternatives al seu ús en cereal i conreus herbacis - Sr. Josep Maria Llenes
Glifosat: una eina segura, sostenible i eficaç pel control de les malesherbes - Sr. Carlos Vicente


Tornar a l'índex




Traçabilitat i seguretat alimentària

Mites al voltant dels aliments - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 17/07/2020
El producte de proximitat i els efectes beneficiosos per la salut - Sr. Gerard Aragonès
Mites sobre el consum de llet i la salut - Sr. Sergio Calsamiglia
Alimentació saludable: cal que mengem carn? - Sra. Dolors Borau


Tornar a l'índex




Varietats tradicionals

Conservació de llavor i elaboració de planter - Programa de la jornada
Lloc i data: Riudarenes, 22/02/2020
La biodiversitat cultivada, problemàtiques de la conservació i gestió. Bases teòriques de la conservació de varietats locals... - Sr. Jordi Puig


Tornar a l'índex




Vitivinicultura

Impuls de la bioenergia al sector vitivinícola - Programa de la jornada
Lloc i data: Vilafranca del Penedès, 12/02/2020
Presentació de la jornada - Sr. Marc Cortina
Reptes de sostenibilitat del sector vitivinícola - Sr. Eloi Montcada
ISVED - Sr. Albert Casas
Celler Cooperatiu La Granada - Sr. Joan Pons
Vilarnau - Sr. Sergi Martí
Eines biològiques per fer front al canvi climàtic en l'elaboració de vi - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 16/06/2020
pH i acidesa en el vi: un problema davant el canvi climàtic? Solucions microbiològiques - Sra. Anna Puig
Aplicació de llevats no-Saccharomyces per incrementar l’acidesa - Sra. Gemma Roca
Millora de l’aplicabilitat de llevats autòctons com a eina per a la tipificació dels vins - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 18/06/2020
Saccharomyces cerevisiae P29: estudi per a l’obtenció de la soca autòctona en forma de llevat sec actiu - Sr. Ricardo Cordero
Presentació de la fitxa d’ús de la soca P29 - Sra. Anna Puig
Capitalització de l’R+D. Jornada de treball Grup III. Recerca de Vins Vinents - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 14/07/2020
Capitalització de l’R+D. Experiències d’èxit - Sr. Eloi Montcada
Darrers avenços en recerca dels efectes saludables del consum moderat de vi - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 23/07/2020
Efectes saludables del consum moderat de vi - Sr. Ramon Estruch
Oportunitats d’economia circular en el sector vitivinícola - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 05/11/2020
Oportunitats d’economia circular en el sector vitivinícola - Sra. Pilar Abajo
SMART agricultura en secans de vinya - Programa de la jornada
Lloc i data: En línia, 27/11/2020
Paràmetres ambientals i edàfics generats per la realitat climàtica que condicionen la productivitat de la vinya. - Sr. Robert Savé
Com, on, quan hem de mesurar aquests paràmetres. Col·locació, manteniment, mesura i interpretació dels resultats. - Sr. Francesc Ferré
SMART viticultura en secans de vinya. - Sra. Felicidad de Herralde


Tornar a l'índex




Notícies relacionades

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes d’abril

Unió de Pagesos guanya les Eleccions Agràries de Catalunya amb el 55,04% dels vots

Publicat un nou visor amb dades sobre la capacitat agrològica dels sòls de Catalunya