Cercador Activitats Demostratives

TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
RECUPERACIÓ DE L'ÚS D’ÀMFORES PER A L'ELABORACIÓ DE VINS DE QUALITAT FERMENTATS I CRIATS EN ABSÈNCIA DE FUSTA
CENTRE DE RECERCA:
FUNDACIÓ PARC TECNOLOGIC DEL VI
DATA INICI: 2019 DATA FI: 2021
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
En els darrers anys, tant a nivell europeu com català, s'ha observat una predisposició dins el sector vinícola per recuperar l’elaboració i criança en àmfores o gerres de fang. Actualment, la tendència en el sector és a buscar un vi amb un "Estil Autèntic", on l'elaboració hagi estat més natural, menys invasiva i respectuosa amb el medi ambient. A això se li suma, la necessitat de complaure als consumidors més joves que busquen vins més "frescos i lleugers", sense excés de "fusta". L'ús d’àmfores en l'elaboració de vins planteja, per tant, una excel·lent solució futura, ja que uneix un itinerari enològic diferenciador i innovador. VITEC ha treballat en els darrers anys en la caracterització i optimització de l’ús d’àmfores en enologia mitjançant contractes amb diferents empreses de Rioja, Castella la Manxa i València, obtenint el coneixement necessari per desenvolupar amb garanties un projecte demostratiu d’àmbit català que aporti al sector vitivinícola el coneixement necessari per adequar les seves elaboracions a les àmfores i altres recipients provinents de la cocció d’argiles (ceràmica, gres) El present projecte facilitarà les eines i coneixements necessaris per tal que els cellers puguin ampliar la seva cartera de productes adaptat als gustos dels nous mercats nacionals i internacionals, sent a més respectuós amb el medi ambient i sostenible des del punt de vista ecològic i econòmic.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Fitxa
SECTOR:
Vitivinicultura
WEBS D'INTERÉS:
  http://www.vitec.wine/
CONTACTE: