Cercador Activitats Demostratives

TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
Porcs amb la cua sencera: una producció viable
CENTRE DE RECERCA:
UAB
DATA INICI: 2019 DATA FI: 2021
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
Uns dels reptes actuals més importants pels productors de porcí és l’obligació de proporcionar material manipulable i no tallar les cues dels porcs de manera rutinària (European Union. Council Directive 2008/120/EC of 18 December 2008). Tot i la pressió legislativa creixent, s’observen grans dificultats per part dels productors per poder implementar aquestes mesures. Les raons per les quals la gran majoria de les granges catalanes segueixen criant porcs amb la cua tallada són diverses, però la majoria convergeixen cap a un punt comú: la por d’assumir un risc substancial. “La caudofàgia és pitjor que el tall de cues” és la resposta freqüent que donen els experts en producció porcina. El tall de cua es fa per reduir la incidència de la caudofàgia o mossegada de cues. La caudofàgia és un problema multifactorial, sovint esporàdic i difícilment previsible. La naturalesa d’aquest problema de comportament el fa molt difícil de prevenir i de controlar. A la pràctica, i donat les condicions actuals d’allotjament dels porcs, algunes millores i estratègies per prevenir la caudofàgia són difícils d’implementar a la pràctica. Finalment, una supervisió acurada dels animals i, per tant, un canvi en les rutines de maneig és essencial. El cuidant dels animals ha d’aprendre a observar els animals i anticipar-se a un possible brot de caudofàgia. Mitjançant aquesta activitat, proposem facilitar la implementació de mesures eficients i pràctiques als ramaders per criar porcs sense tallar les cues.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Fitxa
SECTOR:
Porcí
WEBS D'INTERÉS:
  www.fawec.org
CONTACTE: