Cercador Activitats Demostratives

TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
Tanins condensats i vitamina E a la dieta per a millorar la vida útil de la carn de porc i corder (TANINVIT)
CENTRE DE RECERCA:
UdL
DATA INICI: 2019 DATA FI: 2021
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
Les carns de porc i xai es consideren carns vermelles, amb un contingut similar de mioglobina i greix intramuscular, que requereix la utilització d’atmosferes similars en els envasos per reduir la formació de metamioglobina (color bru) i l'oxidació lipídica (formació aldehids i enranciament) durant la seva conservació. En aquest projecte es pretén demostrar que la inclusió d'antioxidants naturals a la dieta dels animals permetria reemplaçar els antioxidants i antimicrobians sintètics addicionats en el processament de la carn a la industria agroalimentària, ja que provoca una integració uniforme en els fosfolípids de la membrana cel·lular. Aquest projecte planteja la demostració de l’activitat antioxidant sinèrgica d’un ingredient ric en tanins condensats (garrofa) i de diferents duracions de suplement de vitamina E per millorar la composició del greix i la vida útil de la carn de porc i corder durant la seva conservació comercial.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Fitxa
SECTOR:
Alimentació͵ sanitat i benestar animal
WEBS D'INTERÉS:
  http://www.udl.cat/
CONTACTE: