Cercador Activitats Demostratives

TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
Prototipatge del recobriment comestible RP-7 pel control de patògens de transmissió alimentària en maduixa congelada i validació de la seva efectivitat en nabius
CENTRE DE RECERCA:
UdL
DATA INICI: 2021 DATA FI: 2024
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
L’informe de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària emès el 2014 va remarcar el risc associat a la presència de Salmonella spp. i norovirus en maduixes i fruits vermells. També s’hi ha associat riscos per altres patògens com Escherichia coli O157:H7 i Listeria monocytogenes. La producció i consum d’aquestes fruites està en alça, i a Catalunya, sobretot a les terres del Maresme, se situa la producció d’una maduixa de qualitat desestacionalitzada de la produïda a Andalusia. L’objectiu d’aquest projecte és prototipar el recobriment comestible antimicrobià RP-7 desenvolupat al nostre grup de recerca, per tal de minimitzar el risc associat aquests productes. Les tasques inclouran la millora de la formulació per incorporar ingredients provinents de subproductes de la indústria alimentària, així com l’optimització dels paràmetres d’aplicació. Les proves d’eficàcia es realitzaran sobre maduixa enfront dels bacteris patògens, i es validarà posteriorment en nabius i també enfront a norovirus. Finalment es realitzarà un escalatge a nivell semi-industrial i una transferència de la tecnologia al sector interessat.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Fitxa
SECTOR:
Traçabilitat i seguretat alimentària
WEBS D'INTERÉS:
  https://dtecal.udl.cat/ca/
CONTACTE: