Cercador Activitats Demostratives
TÍTOL DE L'ACTIVITAT: Validació industrial i disseny d'un protocol d'ús de l'àcid fumàric en vins catalans per prevenir la fermentació malolàctica no desitjada | CENTRE DE RECERCA: URV |
DATA INICI: 2021 | DATA FI: 2024 |
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: La fermentació malolàctica (FML) és un procés no desitjat en determinats tipus de vins. La FML pot provocar una desacidificació excessiva del vi, afectant negativament la seva qualitat sensorial. L’escalfament global agreuja aquesta problemàtica, ja que cada cop és més freqüent la menor acidesa del raïm. L’àcid fumàric ha demostrat ser un inhibidor eficaç i segur per inhibir la FML, que podria ser útil per disminuir les dosis de SO2 addicionades al vi. Recentment la Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) ha el seu ús en concentracions entre 0,3 i 0,6 g/L. L’activitat demostrativa planteja la validació industrial i el disseny d'un protocol d'ús de l’àcid fumàric en vins on la FML és un procés no volgut. | |
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ: Fitxa | SECTOR: Vitivinicultura |
WEBS D'INTERÉS: https://www.fe.urv.cat/ca/ | |
CONTACTE: |