Premis Innovac

ES PRESENTA LA 1A EDICIÓ DEL PREMI INNOVACC A LA INNOVACIÓ
TECNOLÒGICA EN L’ÀMBIT CARNI PORCÍ

INNOVACC és el clúster del sector carni porcí català. L’entitat és una associació sense ànim de lucre que forma part del Programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, pertany al registre d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, i té la certificació Bronze Label de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA).

L’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí “INNOVACC” ja té vuit anys de trajectòria durant els quals ha crescut i s’ha anat consolidant com a clúster d’aquest sector per a tot Catalunya. L’entitat reuneix empreses de tota la cadena de valor a més d’institucions relacionades amb el sector situades a l’entorn de les empreses (universitats, cambres de comerç, centres d’R+D+i, associacions professionals...). Actualment agrupa 89 associats, 71 empreses i 18 institucions. Les empreses associades tenen una facturació total aproximada de 3.340 milions d’euros i més de 14.000 treballadors. L’objectiu principal del clúster és enfortir la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació i la cooperació.


La Junta Directiva d’INNOVACC va aprovar el dia 27 de setembre la creació d’un premi a la innovació tecnològica que té com a objectiu incentivar projectes d’innovació tecnològica dins l’àmbit educatiu català enfocats al sector carni porcí.

Poden participar al premi estudiants de Batxillerat, Formació Professional i Universitat que estiguin estudiant l’últim curs dels estudis, durant el període 2016-2017, i que estiguin preparant el Projecte final de cicle/grau. Tots els alumnes han d’estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya.

És imprescindible que el projecte estigui dirigit al sector carni porcí* i suposi una innovació tecnològica tangible i aplicable.
*Inclou tant la cadena de valor principal del porcí (granges, escorxadors, sales de desfer, elaboradors de productes carnis) com de tots els serveis auxiliars (genètica, pinsos, additius, maquinària, automatització, solucions d’higiene, envasos i embalatges, logística, energia, gestió de residus i subproductes, etc).

S’estableix una sola categoria dels premis:
Premi únic dirigit a l’estudiant (o grup d’estudiants**) que hagi realitzat el projecte i al Departament/professor que ha tutoritzat el projecte.
**Es podran presentar projectes col·laboratius on hi hagin participat més d’un estudiant.  

El premi consisteix en 10.000 € repartits al 50% entre l’estudiant i el Departament/tutor que han realitzat el projecte. Al mateix temps, s’oferirà, a l’estudiant guanyador, la possibilitat de formalitzar un contracte de treball en pràctiques en una empresa del sector carni porcí català.

Es podran presentar els projectes a INNOVACC, fins al 15 de juliol de 2017. La comunicació del finalistes a guanyador/a del premi es realitzarà com a màxim el dia 31 d’octubre de 2017 a través de la pàgina web d’INNOVACC i personalment als estudiants i tutors finalistes del premi. Es preveu la celebració d’un acte d’entrega del premi, on s’hi convidaran a tots estudiants i els seus tutors que hagin optat a l’ajut, així com als socis d’INNOVACC i altres persones vinculades amb el sector carni porcí català. En aquest acte es presentaran els projectes finalistes i, finalment, es comunicarà el guanyador/a del premi.

Està previst que el Premi es vagi convocant cada curs, de manera que serà un bon incentiu per als estudiants, i els seus tutors, per enfocar el treball final de cicle/grau cap a una solució innovadora per al sector carni porcí. Al mateix temps, pot suposar una bona oportunitat per a les empreses per a captar talent jove i per a implantar les millors propostes que es vagin presentant.

Premis Innovacc

Josep Maria Corominas (ajuntament d’Olot, president d’INNOVACC)
Xavier Espuña (Esteban Espuña SA, vicepresident d’INNOVACC)
Neus Cañigueral (Embutidos Monter SLU, membre de la Comissió Permanent d’INNOVACC)
Narcís Grèbol (IRTA, membre de la Comissió Permanent d’INNOVACC)
Eudald Casas (gerent d’INNOVACC)

Notícies relacionades

L’Escola Agrària de Mas Bové posa en marxa un curs en línia per prevenir la caudofàgia a les granges

El proper dilluns 28 de juny s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

La nova Oficina de la Bioeconomia de RuralCat aglutina tota la informació sobre l’Estratègia de la Bioeconomia 2030