Capçalera
Butlletí 36 . Abril 2019


Sumari

Recomanacions de reg setmanals  1. Recomanacions de reg setmanals
  1. Notícies
  1. Article destacat
  1. Agenda d'activitats
 

Fitxa tècnica 06 - Eina de recomanacions de reg de RuralCat

 
 

Butlletins anteriors

 
 
 

Recomanacions Lleida

Recomanacions Tarragona

Recomanacions Terres de l'Ebre

Recomanacions Girona

Recomanacions Barcelona

Recomanacions Catalunya central

Les Recomanacions de Reg Setmanals són les necessitats setmanals d’aigua (m3/ha) generades a partir de les dades agroclimàtiques de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya referents a plantacions adultes i per necessitats màximes d’aigua, amb plena disponibilitat d’aigua. Son Recomanacions pels principals cultius de la zona i per les estacions més representatives d’aquesta.


Recomanacions adaptades a zones


Recomanacions al Segarra Garrigues

Recomanacions a Algerri Balaguer

Les Recomanacions de Reg adaptades a diferents zones són les necessitats setmanals d’aigua (m3/ha) pels cultius principals i tipologia de cultiu més comú de la zona d’Algerri  Balaguer , i en el cas del Segarra Garrigues pel cas del panís. Aquestes necessitats són per plantacions adultes i per necessitats màximes d’aigua, amb plena disponibilitat d’aigua.


Destacat


Tota l'activitat anual del 2018 de l'Oficina del Regant

 

Des de l'oficina del regant anualment es realitza una memòria resum de l'activitat duta a terme durant l'any. En aquesta memòria-resum es dona a conèixer els serveis i les activitats que es realitza en el sector del reg que principalment es poden classificar en accions de formació i transferència tecnològica, recomanacions de reg setmanals a través de l'Eina de Recomanacions de reg de Ruralcat i els quadres per demarcacions, la bústia d'assessorament al regant i les activitats de comunicació com aquest butlletí de recomanacions de reg. També d'una forma resumida s'explica diferents projectes més específics amb temes d'energia o plans de treball al territori. Aquest any 2018 han passat per les jornades tècniques organitzades per l'Oficina del Regant o que hi ha col·laborat 1.282 persones, s'han format 168 alumnes en cursos de formació, sobretot, el Curs a distància de reg a través del FAD. Hi ha 1.472 usuaris a l'Eina de Recomanacions de reg en Agricultura i 154 en jardineria. S'ha comptabilitzat 156 consultes a la Bústia d'assessorament de reg en temes diversos però sobretot en temes de gestió de l'eina i de l'energia al sector del regadiu. Hi hagut més de 5.000 visites a l'espai de l'Oficina del Regant a la web de Ruralcat entre d'altres aspectes a destacar.

 

Aspectes a tenir en compte abans de començar la campanya de reg

 

Les actuacions a dur a terme abans de començar la campanya estaran relacionades amb les que s'hagin fet a finals de la campanya precedent, actuant en els casos que hi hagi tasques encara pendents. Farem la distinció entre les accions a fer abans i després de donar l´aigua.... Llegir més...

 

 

PREGUNTA FREQÜENT? Què he de fer per accedir a l'Eina de Recomanacions de Ruralcat?

Per entrar a l’Eina de RuralCat cal ser un usuari registrat. En cas de no ser-ho, en primer lloc s’ha de complimentar el formulari de registre que es trobarà a la part superior dreta de la pàgina web de Ruralcat i enviar-lo. Es rebrà un correu de validació i ja s'obtindrà l'usuari i contrasenya.
Si ja és usuari registrat però no recorda la contrasenya però si l'usuari cal clicar damunt de "Has oblidat la contrasenya?", en aquest cas es rebrà una nova contrasenya al correu electrònic.
Si ja és usuari registrat però no recorda l'usuari ni  la contrasenya, cal que s'enviï un correu a reg@ruralcat.cat on hi consti el nom de l'usuari i el seu DNI, en aquest cas es rebrà un correu amb el nou usuari i contrasenya per poder accedir a la intranet de Ruralcat.
Una vegada dins de l’entorn de RuralCat, l’Eina de recomanacions de reg es troba a la dreta de la pantalla, es clica damunt i ja es té accés a les Eines de Recomanacions de reg.

 

Com puc modificar o eliminar les dades de les meves parcel.les de l'Eina de Recomanacions de Ruralcat?
 

Quan sigui necessari canviar certs paràmetres d'algun dels cultius configurats, o que es vulgui esborrar-los o activar l'opció de rebre la recomanació per SMS, s'ha d'utilitzar l'apartat de Gestió de Cultius. Aquest apartat es troba al mateix menú que permet accedir a l'Eina. Quan hi accedeixes, apareix el llistat de tots els cultius configurats i les següents opcions:

- Modificació de dades: A la taula on apareixen els cultius configurats es pot fer clic sobre el nom de cadascun. Quan s'hagi de fer una modificació d'alguna dada cal fer clic sobre el nom. Llavors, s'accedeix a la pantalla de dades del cultiu, es pot modificar el que sigui necessari i guardar els canvis fent clic a Guardar.
- Esborrar un cultiu: Per esborrar un cultiu per deixar de rebre les recomanacions de reg setmanals cal fer clic sobre la paraula Eliminar que es troba a la mateixa línia de la taula que el nom del cultiu.
- Inscriure un cultiu al servei d'e-mail i SMS del cultiu: Per inscriure's al servei d'e-mail i de SMS per rebre les recomanacions de reg a la bústia de correu electrònic o al telèfon mòbil, cal activar la casella corresponent fent clic sobre la casella.

En tot cas, sempre et podràs donar d'alta o de baixa dels diferents cultius seleccionats, desactivant les respectives caselles de l'apartat de Gestió de cultius. Una vegada has guardat la inscripció has de comprovar que tinguis el número de telèfon mòbil entrat, per aquest fet has d’anar a la pàgina d’inici d’intranet i accedir al meu perfil, i el número de telèfon mòbil i el correu electrònic el trobaràs a les meves dades.. 
Llegir més... 

 


Agenda d'activitats


Projectes internacionals de millora de la gestió del reg

 

El proper dia 28 de juny a Barcelona tindrà lloc la jornada tècnica "Projectes internacionals de millora de la gestió del reg".La jornada tècnica té com objectiu la presentació de tres projectes el VIA.FARM a l’Àfrica, FERDOÑANA al Parc de Doñana i la Zona regable de Lleida. Tots tres projectes tenen en comú la millora de la gestió del reg, la combinació de coneixement i tecnologia TIC i la formació i l’aprenentatge a través de pràctica. En tots els casos, l’objectiu també ha estat l’avaluació a través d’indicadors de sostenibilitat econòmica, mediambiental i social.

 

 

Producció fructícola, especialitat en pomera (Curs semipresencial)

 

Des de l'EA de Tàrrega conjuntament amb l'IRTA, Infraestructures.cat, l'Oficina del Regant, Fruits de ponent, Molnar, Acord, PECT Segarra Garrigues i Biolord s'ha organitzat un curs amb l’objectiu de donar a conèixer els aspectes més importants que s’han de tenir en compte per realitzar una nova plantació de pomera, des de l’elecció del material vegetal, varietats i portaempelts,el disseny de la plantació, sistemes de formació i conducció de l’arbre, el maneig i tecnològica deproducció i anàlisi de diferents estratègies productives per obtenir un producte de qualitat i amb alt valorafegit.

 

 

Noves actuacions en el marc de la fertilització a la conca dels barrancs Lledó i Pelós

 

El Projecte de Conques és una aposta de treball impulsada pel DARP amb la finalitat de promoure les bones pràctiques agràries en diverses conques hidrogràfiques arreu del territori català. La iniciativa servirà per posar en ús els mètodes, les eines i les tècniques, ja provades en el marc dels Plans per a la Millora de la Fertilització Agrària, i mirar d’incrementar l’eficiència en la utilització dels fertilitzants, especialment els orgànics.
Dins d'aquest projecte es realitzarà jornades de transferència tecnològica en diferents punts de Catalunya, i en aquest cas el passat dia 16 d'abril a Santa Bàrbara l'Oficina del Regant i va col.laborar explicant l'Eina de Recomanacions adaptada als cítrics. 

 

Enllaços


 
Què és l'Oficina del Regant? | Què és RuralCat i qui el fem?
Registra't a RuralCat | Envia'ns els teus suggeriments
Segueix-nos a
   
Si no vols seguir rebent el nostre butlletí , fes clic aquí
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte amb l'Oficina del Regant, a l'email reg@ruralcat.net. Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.