NOVETATS

  • Convocatòria de les startups al programa Síty2017

    23/11/2017 - Convocatòria de les startups al programa Síty2017
  • RuralCat estrena un nou cercador de projectes en R+D+I

    22/11/2017 - RuralCat estrena un nou cercador de projectes en R+D+I
  • Nous Reglaments d'Indicacions Geogràfiques Protegides

    22/11/2017 - Nous Reglaments d'Indicacions Geogràfiques Protegides
  • L’Oficina del Regant dedica una jornada al cultiu del pistatxer

    22/11/2017 - L’Oficina del Regant dedica una jornada al cultiu del pistatxer
  • ‘Caçar’ espores per estimar la producció de bolets

    03/11/2017 - ‘Caçar’ espores per estimar la producció de bolets

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


INNOVACIÓ | 23/11/2017 RuralCat

Convocatòria de les startups al programa Síty2017

Síty2017 es un programa dirigit a l’incubació de startups que milloren la qualitat de vida dels ciutadans abordant els reptes de l’alimentació en tres àmbits: hàbits saludables, economia circular i eficiència a la cadena alimentària.


ALIMENTACIÓ | 22/11/2017 RuralCat

Nous Reglaments d'Indicacions Geogràfiques Protegides

S'han publicat dos nous Reglaments d'Indicacions Geogràfiques Protegides: IGP Brandy del Penedès i IGP Ratafia Catalana.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 22/11/2017 RuralCat

L’Oficina del Regant dedica una jornada al cultiu del pistatxer

El pistatxer és un cultiu que comença a implantar-se a la zona de Tàrrega i desperta cada cop més interès al Segarra Garrigues. A la jornada han assistit unes setanta persones que han pogut visitar una finca pilot i intercanviar opinions amb la responsable del projecte Pistatxo.


R+D+I | 22/11/2017 RuralCat

RuralCat estrena un nou cercador de projectes en R+D+I

A l’espai de Xarxa-i.cat del portal RuralCat, trobaràs un cercador de projectes d’R+D+I amb finançament de fons públics. També hi podràs consultar més de 250 fitxes amb la descripció de cada projecte i altres dades com el pressupost, els terminis o els contactes.


VINYA | 21/11/2017 RuralCat

El desenvolupament de certes varietats de vinya permetria reduir l’ús de fitosanitaris

Experts del món del vi participen a una jornada organitzada per l’IRTA i RedVitis per a debatre les principals estratègies per a assolir una producció vinícola més sostenible


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 21/11/2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 27 de novembre al 3 de desembre.


SANITAT ANIMAL | 20/11/2017 DARP

El DARP i FAADA creen un protocol per a la millora de les condicions de benestar animal dels èquids

En aquest document s’inclou el procediment per denunciar aquelles situacions en què els animals estiguin en condicions inadequades, abandonats o corri risc la seva vida


PORCÍ | 20/11/2017 IRTA

Granja Sanglas, del grup Batallé, s’emporta el Porc d’Or amb Diamant 2017

Les millors granges de porcí de 2017 s’han donat a conèixer durant la gala d’entrega dels premis Porc d’Or que ha tingut lloc a Segòvia


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 17/11/2017 RuralCat

El 27 de novembre s'obriran noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir del 27 de novembre, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 9 noves edicions dels cursos a distància, que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


AGROALIMENTACIÓ | 16/11/2017 CCPAE

Catalunya es confirma com l'epicentre de la transformació i la comercialització d'aliments ecològics

Catalunya concentra el 25,7% d’operadors elaboradors, el 36,1% d’importadors, el 39,13% d'exportadors i el 26,01% de comercialitzadors del sector ecològic a tot l’Estat. També és la tercera comunitat en superfície ecològica, darrere d'Andalusia i Castella-La-Manxa.


RECERCA | 15/11/2017 UB

La UB impulsa un Doctorat Industrial sobre l’oli d’oliva en gastronomia

El Doctorat Industrial, que es durà a terme en el període 2017-2019, pretén avaluar l’estabilitat, les característiques organolèptiques i nutricionals d’olis d’oliva verge d’alta qualitat després d'un procés de congelació o d’oxidació a alta temperatura, és a dir, des de la congelació fins a l’escalfament a 180 °C.


AJUTS | 15/11/2017 DARP

Tercera convocatòria dels ajuts a la cooperació Leader 2014-2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts a la cooperació dels grups Leader de Catalunya, en el marc de la operació 19.3 de cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, corresponents a l’any 2017. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de novembre de 2017


VI | 14/11/2017 DARP

Vuit cellers catalans i l'Incavi porten la Festa del Vi Novell a Barcelona

La celebració tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre, d’11.00 a 20.00 hores al Palau Robert, i es podran tastar tots els vins novells de 2017


AGRORAMADERIA | 14/11/2017 CCPAE

El DARP obre una bústia de dubtes sobre la normativa de producció ecològica

La Unitat de Producció Agrària Ecològica del Serveis d'Ordenació Agrícola del Departament d'Agricultura (DARP) posa a disposició dels operadors ecològics o de qualsevol interessat en certificar-se una bústia de dubtes normatius relacionats amb la producció agroalimentària ecològica


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 14/11/2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 20 al 26 de novembre