Premi al/la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a

El nostre país presenta una gran tradició artesana alimentària. Per aquest motiu ja fa anys que la Generalitat de Catalunya va

reconèixer i fomentar els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.
 
Però, l'artesà/ana ha d'evolucionar al mateix ritme que la societat. L'ofici s'ha de mantenir tradicional i a la vegada modernitzat, per adaptar-se al que demana el consumidor actual. Una eina molt important i significativa dintre d'aquest camp es l'aportació que fan els joves artesans alimentaris.
 
En aquest sentit, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va crear i convocar el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a l'any 2003, amb la finalitat de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i guardonar l'esforç dels/de les joves artesans/anes alimentaris/àries en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes.
 
Aquest premi, ja consolidat i molt valorat pel sector artesà,  es concedeix anualment.


A qui va dirigit?
Aquest premi va dirigit als joves artesans/es alimentaris/àries amb menys de 40 anys que:
 
Disposin del carnet d'artesà/ana alimentari/ària,
Desenvolupin l'activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l'Administració
Hagin treballat de manera destacada  en qualsevol de les actuacions descrites en el punt d’actuacions subvencionables i que hagin obtingut, com a conseqüència d’aquestes actuacions  resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les seves produccions artesanes alimentàries.

Actuacions subvencionables / Reconeixement 
 Les actuacions subvencionables són les següents:
Actuacions de Recerca i desenvolupament,
Incorporació de noves tècniques en l'elaboració,
Millora de la imatge,
Implantació de noves vies de comercialització
Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.
 
Premi.
 Aquest premi consisteix en un Premi de 3.000 euros pel guanyador i un Accèssit de 1.000 euros per la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Notícies relacionades

L’Escola Agrària de Mas Bové posa en marxa un curs en línia per prevenir la caudofàgia a les granges

El proper dilluns 28 de juny s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

La nova Oficina de la Bioeconomia de RuralCat aglutina tota la informació sobre l’Estratègia de la Bioeconomia 2030