Si no pot veure correctament aquest butlletí, visiti aquí
 
Capçalera
Butlletí 40 . Setembre 2019


Sumari

Recomanacions de reg setmanals  1. Recomanacions de reg setmanals
  1. Notícies
  1. Article destacat
  1. Agenda d'activitats
 

Fitxa tècnica 43 - Capçal de fertirrigació

 
 

Butlletins anteriors

 
 
 

Recomanacions Lleida

Recomanacions Tarragona

Recomanacions Terres de l'Ebre

Recomanacions Girona

Recomanacions Barcelona

Recomanacions Catalunya central

Les Recomanacions de Reg Setmanals són les necessitats setmanals d’aigua (m3/ha) generades a partir de les dades agroclimàtiques de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya referents a plantacions adultes i per necessitats màximes d’aigua, amb plena disponibilitat d’aigua. Son Recomanacions pels principals cultius de la zona i per les estacions més representatives d’aquesta.


Recomanacions adaptades a zones


Recomanacions al Segarra Garrigues

Recomanacions a Algerri Balaguer

Les Recomanacions de Reg adaptades a diferents zones són les necessitats setmanals d’aigua (m3/ha) pels cultius principals i tipologia de cultiu més comú de la zona d’Algerri  Balaguer , i en el cas del Segarra Garrigues pel cas del panís. Aquestes necessitats són per plantacions adultes i per necessitats màximes d’aigua, amb plena disponibilitat d’aigua.


Destacat


DURCAT, el projecte pilot innovador per promoure l’abastiment de la demanda interna de blat dur amb producció de proximitat

 

Amb la finalitat de crear un marc productiu i comercial que permeti abastir la demanda interna de blat dur d’alta qualitat i, proporcionar als agricultors un cultiu atractiu que contribueixi a diversificar la producció, s’acaba d’iniciar el Grup Operatiu DURCAT. El projecte, que integra totes les baules de la cadena del blat dur, està cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons Europeus. Sota la coordinació del Grupo Gallo, el projecte compta amb la participació de l’empresa Cereales Aragón y Cataluña (CAYCSA), l’Associació Catalana de Multiplicadors de Llavors (ACML), l’Associació de Cooperatives de les Terres de Lleida (ACTEL), l’Organització Professional Agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

 

 

L’Oficina del Regant presenta diferents projectes internacionals de millora de la gestió del reg

El passat 28 de juny va tenir lloc a Barcelona la jornada tècnica del PATT “Projectes internacionals de millora de la gestió del reg”. En aquesta jornada, organitzada conjuntament amb l’Oficina del Regant del DARP, es van presentar diferents experiències a Lleida i altres punts d’Espanya, i la presentació del projecte VIA (Virtual Irrigation Academy).


Agenda d'activitats


Possibilitats de la separació sòlid líquid i el compostatge en la gestió dels purins

 

A través d’aquesta jornada es pretén fer un repàs d’aquests dos possibles tractaments, donar a conèixer les principals característiques dels productes resultants i informar sobre com adaptar les aplicacions a les seves característiques. També es parlarà sobre produir esmenes i fertilitzants a la mateixa explotació ramadera. Gran part d’aquesta jornada s’emmarca en les actuacions que s’executen en el projecte LIFE AGRICLOSE (LIFE17 ENV/ES/000439).

 

 

Dies del Reg al Xerta-Sénia

 

La implantació del regadiu del Canal Xerta-Sénia comporta la transformació de secà a reg d’unes 16.480 ha. Aquesta jornada, que tindrà lloc el prooper dia 2 d'octubre a Roquestes, té precisament l’objectiu d’exposar com funcionarà el regadiu del Xerta – Sénia quan estigui en funcionament. També s’analitzarà el funcionament d’una comunitat de regants d’una zona propera amb cultius semblants i s’exposarà les avantatges i els inconvenients.t.

 

 

Dies del Reg al Segarra Garrigues

 

El passat dia 28 d'agost va tenir lloc la visita a l'Assaig de reg en vinya a Verdú, i el dia 5 de setembre la visita per la finca pilot de poma a Ribelles. Les dues visites tècniques estan emmarcades dins del PECT Motors pel Segarra-Garrigues.  Aquest projecte es porta a terme a l'àrea del Canal Segarra Garrigues per promoure la innovació en nous regadius i la cooperació vertical amb agroindústries. Dos de les seves línies de treball són la vinya i la poma de muntanya. La finca pilot de la vinya es troba localitzada a Verdú, on hi ha un assaig de tres varietats blanques i quatre varietats negres i s'estudia la seva adaptació i comportament varietal. I la finca de poma de muntanya es troba localitzada a Ribelles on hi ha un assaig d'adaptació i comportament de varietats de poma de montanya a la zona.

 

Enllaços


 
Què és l'Oficina del Regant? | Què és RuralCat i qui el fem?
Registra't a RuralCat | Envia'ns els teus suggeriments
Segueix-nos a
   

ALTRES BUTLLETINS