Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, del 7 de març al 25 d’abril de 2018

Curs pràctic d’avaluació de prerequisits i APPCC en cellers

Un sistema d’autocontrol és un sistema de treball preventiu amb la finalitat de garantir la seguretat alimentària als consumidors. Des de 1996 la implantació d’un sistema d’autocontrol, basat en l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC), és de caràcter obligatori (RD 2207/1995). Després van aparèixer els reglaments RE (CE) nº 852/2004 i 1019/2008 relatius a la higiene de productes alimentaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Batea, del 5 de març al 20 de març de 2018

Enologia bàsica i tast de vins

L’Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs ENOLOGIA BÀSICA I TAST DE VINS, que s’impartirà a Batea fruit de la col·laboració amb el Celler Cooperatiu de Batea, el Celler Tarroné i el Celler Herència Altès. El creixent nombre de cellers a la comarca, l'interès demostrat per les vinificacions naturals i biodinàmiques, i la celebració del Concurs mundial de garnatxes a la comarca fa necessària la impartició d'aquest curs adaptat a aquestes necessitats. El curs no tan sols es basa en l’apreciació organolèptica del vi, sinó que a més a més explica els processos necessaris per aconseguir aquestes característiques. Es curs es completarà amb una visita/tast al Celler Tarroné, i una visita /tast al Celler Herència Altés.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, del 18 d’abril al 24 de maig de 2018

Tracció animal en vinya

Cada cop són més els cellers que aposten per una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Dintre de les diferents tècniques i maneres de treballar la vinya en ecològic, el maneig del sòl mitjançant la incorporació de la tracció animal és una de les que incideix més clarament en la salut i el rendiment del cep. Amb aquest curs pretenem apropar-nos al treball de la vinya amb animals a través d’una visió moderna i poder conèixer tot el seu potencial, en un sector on aquesta manera de fer dóna un gran valor afegit al producte final. Ho farem visitant diferents cellers i caves on ja apliquen aquestes tècniques, i fent pràctiques amb algunes eines i el cavall.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d’Anoia, del 3 d'abril al 10 d'abril del 2018

Curs tècnic de tast de defectes en vins. (modalitat presencial)

Són molts i diversos els àmbits en els quals un professional del sector vitivinícola pot requerir fer ús dels seus sentits per tal d’avaluar i descriure un vi. I encara molt més important per ell és ser capaç d’identificar quan un vi presenta algun tipus de problema, reconèixer quan s’està mostrant sensorialment algun defecte, ser capaç d’intuir-ne la possible causa, i en el cas de l’elaborador: que permeti cercar cóm solucionar-ho o evitar tornar-lo a patir en futures vinificacions.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

El Pont de Suert, 6 i 8 de març de 2018

Curs de tècniques de poda en alçada

Les tasques de poda solen comportar més risc perquè, a part de treballar en alçada, s’utilitzen eines de tall com motoserres, xerracs, etc., per la qual cosa és bàsic conèixer i saber utilitzar correctament els elements de seguretat per tal de minimitzar els riscos. Es tracta d’un curs adreçat a professionals del sector forestal, de la jardineria i agricultors que han mostrat el seu interès en relació a la seguretat en els treballs de poda.