Vull instal·lar-me com a jove agricultor

Quins ajuts tinc?

Contracte global d'explotació (CGE)

Jove agricultor treballant el camp amb màquina de llaurar


Si tens 18 anys i no més de 40 anys, pots demanar l’ajut de primera instal·lació de joves agricultors/res per crear la teva empresa agrària.

Si el teu pla d’empresa requereix inversions durant el procés de primera instal·lació, disposes de l’ajut de millora a la competitivitat de les explotacions agràries per dur a terme les inversions productives que necessitis i també de l’ajut de mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries per inversions per aconseguir un ús més eficient de l’energia i l’ús d’energies renovables.

A més a més, si vols diversificar l’activitat agrària amb allotjaments turístics, granges escola, transformació, comercialització i altres disposes de l’ajut de diversificació agrària.

Imatge d'un tractor


Un altre objectiu del CGE és incentivar el desenvolupament d’una agricultura més curosa amb el medi ambient i assolir un desenvolupament rural sostenible. Des del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya posem al teu abast una relació d’ajuts agroambientals per complir amb aquest objectius en la teva explotació, com són:

Ajuts de la PAC

Un tractor treballant el camp


Quan t’instal·les com a jove agricultor també disposes d’un ajut en forma de drets d'ajut bàsic a la renda per a la sostenibilitat. Aquests drets poden ser claus perquè després la teva empresa sigui viable.

La manera d’accedir a aquests drets és via transferència (cessió de drets d’un titular a un altre), o bé via sol·licitud a la Reserva nacional. L’ajut bàsic a la renda per a la sostenibilitat té el complement de jove, l’ajut redistributiu a la renda i els ecorègims, aquests es poden acollir de forma voluntària.


Pots trobar tota la informació fent clic aquí